ye-logo.v1.2

У новому сезоні в хмельницькій філармонії покажуть оперу “Украдене щастя”

Культура 3025
Фото: з архіву

Відкриють сезон концертом “Шостаковичу - 110”.

Уже зовсім скоро, 23 вересня, у Хмельницькій обласній філармонії стартує новий мистецький сезон. Відкриють його грандіозним концертом “Шостаковичу - 110”.  Програма концерту повністю присвячена творчості одного із найвідоміших композиторі ХХ століття Дмитру Шостаковичу.

Директор філармонії, Олександр Драган, розповідає, що у супроводі симфонічного оркестру артисти виконають епохальну 5-ту симфонію. Фортепіанний концерт дасть наш земляк, Юрій Кот.

- Сезон, насправді, офіційно стартує 23 вересня, але й влітку наші артисти плідно працювали. Відбулось кілька вечірніх концертів, органних і камерних. Презентували нову програми і “Козаки Поділля”. Із дебютною програмою виступив квінтет “МІХ”. Хмельничани активно відвідувати такі заходи. Чудово підготували концертну програму до Дня Незалежності “25 хітів української незалежності” у супроводі симфонічного оркестру. Окрім того, вихованці дитячої студії, яка працює при “Козаках Поділля” їздили на конкурс до Болгарії, звідки привезли призові місця.

- Які прем'єри цьогоріч покажуть на сцені філармонії?

- Найочікуванішою подією сезону для нас є постановка опери “Украдене щастя”. Плануємо показати її у кінці жовтня. Цьогоріч виповнюється 160 років із дня народження автора цього твору Івана Франка. Нещодавно відбувся концерт присвячений творчості видатного Каменяра. Вокалісти виконали чимало його творів покладених на музику. Щодо “Украденого щастя”, то ми продовжуємо постановку опер у філармонії. Це наше таке нововведення. Знаю, що глядачі з нетерпінням чекають таких постановок. Ми над нею плідно працюємо. Солісти вже вивчили партії, декілька разів приїжджав режисер і давав свої настанови.

- Чи зможуть хмельничани почути і побачити когось із відомих іноземних артистів?

- Так, звичайно. Ми плідно співпрацюємо із швейцарськими колегами. На День музики, 1 жовтня, до нас приїде оркестр із міста Ольтен. Разом із нашими камерним оркестром вони виконають відомі рок-хіти. Диригуватиме швейцарець Марко Мюллер. Окрім того, в листопаді гастролюватиме диригент з Аргентини, Раміро Аріста. Він активно працює по всій Європі. Можна буде почути програму симфонічної латиноамериканської музики. Хороші стосунки у нас із польськими кодегами. Уже найближчих вихідних і у наступних місяцях мають концерти в Польщі “Козаки Поділля”. Очікуємо на приїзд і їх польських артистів.

- Що стосовно дитячих проектів? Чи маєте ідеї, аби привернути увагу до мистецтва молодого покоління?

- Для діток інтенсивно працюватиме дитяча філармонія. В нас уже багато заявок. В жовтні відновлюється проект “Мої перші концерти”, де ми малечу знайомимо з класичною музикою. Хочемо проект розширити. Практикуватимемо виїзні концерти в школи і садочки. Також, у минулому році відбувся конкурс молодих виконавців “ПроАрт”. Однією з умов конкурсу було те, що переможці матимуть можливість зіграти із нашим симфонічним оркестром.

Отож, хмельничан та гостей міста запрошують на відкриття концертного сезону у філармонії 23 вересня, у п'ятницю, о 18.30 годині.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую