Гаряча тема:
- Війна
У моїй сім’ї дуже полюбляють страви із овочів, тому намагаюся не лише готувати із них рагу та салати, але й доповнюю ними гарніри. Цей рецепт — не моя авторська імпровізація. Проте коли натрапила на нього на просторах Інтернету, то зрозуміла, що страва однозначно моя. Єдине нововведення — я замінила рис на булгур (дуже мені подобається ця крупа!). А «Рататуєм», гадаю, автор назвала свою страву тому, що набір овочів ідентичний із однойменною класичною овочевою стравою.
Інгредієнти:
1 середній баклажан, маленький кабачок, невелика цибулина, велика морквина, 3 зубки часнику, 1великий болгарський перець, 5 свіжих томатів, 400 г булгуру, 800 мл води (у мене м'ясний бульйон), орегано, сіль, чорний мелений перець, перець чилі — за смаком, свіжий базилік для подачі.
Приготування:
У глибокій сковорідці нагріти декілька ложок оливкової олії та 1 ст. л. вершкового масла. Додати цибулю, нарізану кубиками та натерту на грубій тертці моркву.
Готувати приблизно 3-5 хвилин. Кабачки та баклажани почистити від шкірки й нарізати кубиками. Додати до пасерованих овочів і готувати ще 2-3 хвилини. Потім додати болгарський перець, нарізаний довільно.
З помідорів зняти шкірку (попередньо запарити окропом на декілька хвилин), нарізати кубиками. Часник подрібнити. Додати все у сковорідку.
Готувати доти, поки томати не перетворяться на однорідну томатну масу. Посолити, поперчити, додати орегано й приправи за смаком. Можна присмачити дрібкою цукру.
Нарешті, додати булгур (або рис), посмажити разом із овочами протягом хвилини.
Влити бульйон (воду).
Довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати страву на малесенькому вогні до повного випаровування рідини.
Подавати гарнір «Рататуй» гарячим, прикрасивши свіжим базиліком.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: