ye-logo.v1.2

Хмельницька філармонія відкрила новий сезон грандіозним концертом “Шостаковичу - 110”

Культура 2423
Фортепіанний концерт дав Юрій Кот
Фортепіанний концерт дав Юрій Кот. Фото: автора

Програму концерту присвятили творчості одного із найвідоміших композиторів ХХ століття.

 У Хмельницькій обласній філармонії творами геніального композитора Дмитра Шостаковича 23 вересня стартував новий концертний сезон. У програмі звучали одні з найвідоміших його симфоній. Фортепіанний концерт дав Юрій Кот - один із кращих українських піаністів, лауреат і переможець всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

За словами директора філармонії Олександра Драгана, святкуємо 110 років від дня народження Дмитра Шостаковича, а він сьогодні актуальний, як ніколи.

«Він боровся проти системи в такий спосіб, непрямий. Не можна прямо сказати, що композитор був дисидентом, але своїми творами, особливо середнього і пізнього періоду, він протистояв системі сарказмом, іронією і гротеском. Щастя, що тодішні керівники не завжди розуміли його методи. Я вважаю Шостаковича одним із найвидатніших композиторів ХХ століття. Велика честь відкривати його творами новий сезон», - сказав Олександр Драган.

Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії розпочав виконання творів яскравого і самобутнього Шостаковича із сюїти з балету «Болт». Зала гуділа оплесками, хмельничани навіть привели з собою багато дітей.

«Його 5 симфонія - епохальний твір, коли Шостакович з юного перспективного композитора став глибою світового масштабу», - додає директор філармонії.

Саме 5-ту симфонію Шостаковича виконав оркестр, змусивши залу безліч разів напружуватися і розслаблятися, тонко відчуваючи характери в музиці.

«Насправді Шостакович чуттєвий і ранимий, хоч і прикривається іронією. Через призму сарказму він розказує те, що насправді його хвилює. Ти відчуваєш це аж до мурашок», - ділиться враженнями хмельничанка Марія Данілкова.

Так грандіозно розпочався новий сезон, далі хмельничан і гостей міста чекають не менш цікаві виступи. Нагадаємо, що найочікуванішою подією сезону директор філармонії назвав постановку опери “Украдене щастя”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую