ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пиріг сливово-персиковий

24 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2030
Готовий пиріг ще гарячим посипати цукровою пудрою.
Готовий пиріг ще гарячим посипати цукровою пудрою. Фото: автора

Пухкий, красивий та апетитний пиріг. У міру солодкий, швидкий у приготуванні й дуууже смачний!

Використовувала прямокутну форму 33 на 20 см. З цього ж тіста взимку можна робити пироги з яблуками або варенням.


Інгредієнті:
200 г сметану, 4 яйця, 200 г вершкового масла або маргарину, 3 склянки борошна, склянка цукру, 2 ч. л. розпушувача, ванілін, персики и сливи.


Приготування:
Цукор та ванілін збити яйцями міксером. Додати сметану, м'яке масло, продовжуючи збивати. Ввести борошно з розпушувачем (поступово, щоб тісто за консистенцією було схоже на домашню сметану).


Персики й сливи нарізати часточками.
Форму встелити пергаментним папером та змастити маслом. Тісто викласти у форму (трохи залишити для верху).

Зверху розкласти персики, вдавлюючи трохи в тісто.

Потім сливи в два шари.

Тісто, яке залишилося, покласти в кулінарний мішок і насадкою з маленькою дірочкою видавити смужки (я зробила решітку).

Випікати при 200°С близько 40 хвилин.

Готовий пиріг ще гарячим посипати цукровою пудрою.

Коли пиріг охолоне, нарізати його порційними шматочками.


 

солодка випічка, пиріг сливово-персиковий, сливи, персики, осіння випічка, осінні пироги

Коментарі:

  Так  Ні, дякую