ye-logo.v1.2

Рятувальники зрівняли з землею ракетну шахту на Ямолинеччині

Суспільство 2497
Шахту ліквідували
Шахту ліквідували. Фото: km.dsns.gov.ua

Шахту пускової установки засипали землею.

 Рятувальники ліквідували небезпеку колишньої стартової позиції ракетної точки під Ярмолинцями. Шахту зрівняли з землею, аби вона не несла небезпеки населенню.

« За 2 десятиліття наземна частина позиції прийшла в аварійний стан, а основа шахти пускової установки несла пряму загрозу населенню, адже поруч знаходились пасовища для свійської худоби», - зазначили у прес-службі рятувальників.

Упродовж 2 діб фахівці інженерної групи Аварійно-рятувального загону спецпризначення за допомогою шляхопрокладача БАТ-м проводили роботи з інженерного облаштування колишньої стартової позиції. Фахівці з радіаційного захисту на пересувній хіміко-радіологічній лабораторії постійно проводили заміри радіаційного фону. Перевищень показників природного радіаційного фону не зафіксували.

Нагадаємо, два роки тому шахту почали розкрадати. Тоді, за підрахунками самооборонців, “чорні археологи” вивезли близько 40 тонн порізаного чорного та кольорового металу. За повідомленням прокуратури, чоловік, самовільно зайнявши земельну ділянку, незаконно зняв ґрунтовий покрив та знищив більше сотні дерев. Унаслідок цього завдав природному середовищу шкоду на суму понад 110 тисяч гривень. Суд визнав його винним у знищенні та пошкодженні об’єкта природно-заповідного фонду.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую