Гаряча тема:
- Війна
Горішки зі згущеним молоком можна віднести до тієї категорії ласощів, смак яких, знайомий не одному поколінню з самого дитинства. Готується це печиво досить просто. Єдине, що вам потрібно обов'язково мати на своїй кухні — це спеціальну сковорідку-горішницю. За її допомогою ви зможете спекти ті самі шкаралупки, в які потім можна «сховати» згущене молоко. Горішниця, як і рецепт, цих смаколиків, дісталися мені у спадок від бабусі. Я лише трішки підкорегувала начинку на свій смак.
Інгредієнти:
Тісто: 230 г вершкового масла (або 250 г маргарину), 2 яйця, 1/2 склянки цукру,
1/2 ч. л. соди (погасити оцтом), 3,5 склянки борошна, ванілін.
Начинка: 100 г вершкового масла (хорошого!), банка вареного згущеного молока (у мене — білоруське), мигдаль (або горішки волоські, арахіс, родзинки).
Склянка: 200 г.
Приготування:
Розтерти масло з цукром та ваніліном.
Додати жовтки. Окремо збити в піну білки.
Ввести їх у масляну масу. Покласти соду, гашену оцтом, перемішати.
Поступово просіяти борошно. У вас повинно вийти м'яке еластичне тісто, яке не липне до рук. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку й прибирати в холодильник.
Підготувати до «бою» горішницю — нагріти її на вогні, один раз змастити олією (більше не знадобиться!). Сформувати з тіста кульки трішки меншого розміру, ніж волоський горіх.
Випікати по декілька хвилин із кожного боку (єдиний мінус - під час смаження з горішниці постійно витікає масло; я готувала горішки в гостях у бабусі, у неї старенька плита, тож я її ніяк не вбезпечувала. Проте, гадаю, що варто перед приготуванням печива застелити плитку фольгою - клопоту із чищенням потім буде мінімум).
Для крему: добре збити міксером згущенку з маслом.
Зачекати поки «шкаралупки» повністю охолононуть.
Наповнити їх кремом і в серединку кожного горішка покласти мигдаль.
Зліпити половинки докупки. Поставити печиво в холодильник, щоб крем трохи схопився.
З цієї порції у мене вийшло приблизно 75 горішків. За бажанням печиво посипати цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: