ye-logo.v1.2

Хмельницькі газовики кажуть, що будуть відключати боржників

Суспільство 1930
Своєчасно сплачують за надані послуги з газопостачання лише 53% подолян, решта – мають борги
Своєчасно сплачують за надані послуги з газопостачання лише 53% подолян, решта – мають борги. Фото: yak-prosto.com

З початку року уже припинили газопостачання більш як 4,5 тисячам споживачів, які заборгували 6,7 мільйонів гривень

 Загальна заборгованість подолян, клієнтів "Хмельницькгаз збуту", за спожитий газ на 1 вересня складає близько 137 мільйонів гривень. Найбільшими боржниками є мешканці обласного центру та Хмельницького району, які заборгували 71 млн.грн. Своєчасно сплачують за надані послуги з газопостачання лише 53% подолян, решта – мають борги.

Такі дані наводять у прес-службі "Хмельницькгаз збуту". Та зазначають, що другий рік поспіль прослідковується тенденція до нарощування боргів навіть у літній період.

"Чи не вперше маємо таку складну ситуацію з незадовільними розрахунками споживачів за газ саме перед початком опалювального періоду, - наголошує директор "Хмельницькгаз збуту" Олександра Панькевич. – Ці обставини викликають серйозне занепокоєння, адже нам, як газопостачальному підприємству, необхідно у встановлені терміни розрахуватися з НАК "Нафтогаз України" за поставлений газ".

Наразі газовики попереджають, що при наявній та зростаючій заборгованості, змушені будуть після письмових попереджень відключати боржників від газопостачання. Так, з початку року уже припинене газопостачання більш як 4,5 тис. споживачів, які заборгували 6, 7 млн.грн. На диво, це переважно матеріально забезпечені люди. Крім того, понад 30 справ уже передані до суду.

Відновлення газопостачання можливе лише після повної ліквідації заборгованості та оплати робіт по припиненню та відновленнню газопостачання, вартість яких складає 258 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую