ye-logo.v1.2

Під Кам’янцем 60 мотокросменів влаштували видовищне шоу

Спорт 3912
Шістдесят мотокросменів змагаються за звання найкращого у своїх класах
Шістдесят мотокросменів змагаються за звання найкращого у своїх класах. Фото: автора

Наймолодшій учасниці серед представниць слабкої статі лише 7 років.

Спортсмени з різних куточків України та навіть Німеччини з’їхалися сьогодні, 2 жовтня, у село Колибаївка, що під Кам’янцем, на відкритий Кубок Хмельниччини з мотокросу.

Змагання такого рівня тут проводяться вперше за останні декілька десятків років, проте організатори вже на наступний рік планують подати заявку на те, щоб саме тут відбувався Чемпіонат України з мотокросу. І для цього є всі підстави, адже учасники змагань високо оцінюють як саму підготовку, так і трасу з перешкодами. Загальна протяжність ділянки, на якій любителі залізних коней демонструють свої вміння – 1840 метрів.

“Траса облаштовано чудово. Звичайно, є деякі недоліки, але не суттєві. Тут можна сміливо проводити Чемпіонат України”, - ділиться враженнями тренер з селища Гвіздець, що на Коломийщині, батько однієї з учасниць Сергій Сахарієв.

Учасники та тренери високо оцінюють рівень підготовки траси та трамплінів

На Кубок Хмельниччини з мотокросу він привіз свою доньку – п’ятнадцятирічну Поліну, яка попри те, що займається мотокросом лише три роки, уже носить звання чемпіонки України з кантрі мотокросу у своєму класі. Як зізнається дівчина, їздити на байку їй шалено подобається, проте – це дороге задоволення і якби не підтримка спонсорів – участь у змаганнях була б неможливою.

Чемпіонка України з кантрі кросу Поліна Сахарієва любить байк і вважає, що це краще ніж проводити час в парку з пляшкою пива

Поліна – не єдина дівчина на Кубку, наймолодшій учасниці серед представників слабкої статі Каріні Мельніковій, яка приїхала з Бобринця - всього лише 7 років. Тренуванням маленької спортсменки займається батько Олександр, який і запропонував їй сісти на байк.

Наймолодша семирічна учасниця змагань Каріна Мельнікова

Допоки юні мотокросмени долали перешкоди на трасі, чи не більше за них самих переживали їхні рідні, які приїхали підтримати своїх дітей.

Заради мотокросу Влад Гіжовський закинув карате

“У змаганнях бере участь наш десятирічний син Влад. Приїхали підтримати його всією родиною. Цим видом спорту він займається лише чотири місяці, але йому надзвичайно подобається, бо він уже ходив на секцію карате, але поки що мотокрос ні на що міняти не хоче”, - розповідає мати Влада з міста Глибока Чернівецької області.

Зібрати мотолюбителів та справжніх професіоналів у цій справі на околицях Кам’янця вдалося завдяки ініціативі голови громадської організації “Клуб велосипедистів Кам’янця-Подільського” Олександра Полатайка.

Ініціатор проведення змагань Олександр Полатайко

“Ідея провести такі змагання виникла давно, але не мали облаштованої траси. Та заручившись підтримкою місцевих спортсменів, міської влади, менше ніж за рік ми змогли зробити непогану ділянку для змагань. Шістдесят спортсменів у різних класах – діти, професіонали, клас “open”, аматори, ветерани це непоганий старт. До того ж до нас приїхав навіть учасник із Німеччини. Думаю, все вдасться і це лише початок”, - коментує Олександр.

Кенді Франке на Кубок Хмельниччини з мотокросу приїхав аж з Німеччини

Визначають кращих судді з міста Чернівці. Ім’я переможців вони оголосять уже ближче до вечора.

Переможці отримають кубки та медалі

Переможці отримають кубки та медалі

Подивится на змагання завітали як дорослі, так і діти

Спортсмени змагаються за звання найкращого

Автор Ірина КУЗНЄЦОВА

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую