ye-logo.v1.2

Кам’янець-Подільська фортеця перетворилася на містечко живої історії з мушкетерами, козаками і яничарами

Культура 3922
У першу половину 17 ст. на три дні повернулася фортеця Кам
У першу половину 17 ст. на три дні повернулася фортеця Кам'янця-Подільського. Фото: kam-pod.gov.ua

Там пригощали середньовічними стравами, а вояки упродовж трьох днів жили військовим життям.

 У першу половину 17 ст. на три дні повернулася фортеця Кам’янця-Подільського. Тут із 30 вересня до 2 жовтня можна було побачити справжніх мушкетерів й стати свідком відтворення буднів прикордонного укріпленого пункту.

Як повідомили у міській раді, у Кам’янці-Подільському минулими вихідними проходив міжнародний військово-історичний фестиваль «Schola militaria». За його організацію взялося міське військово-історичне товариство та історичний музей-заповідник. Близько 150 реконструкторів прибули до нашого міста, аби відтворити залогу середньовічної фортеці – це як давні і нові друзі з одеських, київських клубів, так і гості з Чехії й Польщі.

«На кілька днів фортеця дійсно перетворилася на містечко живої історії. На Північному дворику розмістився військовий табір учасників фестивалю. Традиційно на території фортеці пригощали середньовічними стравами, ну а вояки упродовж трьох днів жили військовим життям: вранці та ввечері церемоніально відкривали і закривали ворота фортеці, проводили денні муштри, шикування, змагалися в лучних турнірах, відточували військові знання на практиці. Саме вони - мушкетери, яничари, козаки – привертали найбільшу увагу відвідувачів фесту», - зазначили у міськраді.

Цього року вперше на фестиваль завітала така кількість учасників. У неділю, 2 жовтня, голова міського військово-історичного товариства Олександр Заремба нагородив команду польського клубу оригінальними сертифікатами за те, що її учасники найвлучніше та найбільше стріляли.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую