ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Свинина «Лук-лак» - соковиті шматочки м’яса в кисло-солодкому соусі

6 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2218
Соковиті шматочки свинини гармонійно «подружилися» з ананасами та перцем, а кисло-солодкий соус просто ідеально доповнює цю страву.
Соковиті шматочки свинини гармонійно «подружилися» з ананасами та перцем, а кисло-солодкий соус просто ідеально доповнює цю страву. Фото: автора

За цим рецептом можна приготувати будь-яке м'ясо. Завдяки цікавому маринаду воно виходить смачним, соковитим і оригінальним!

В’єтнамці готують у такий спосіб яловичину й називають цю страву «Бо лук лак». Але я не великий шанувальник цього виду м’яса, тому вирішила замінити його свининою. Результат мене неабияк втішив: соковиті шматочки свинини гармонійно «подружилися» з ананасами та перцем, а кисло-солодкий соус просто ідеально доповнює цю страву.


Інгредієнти:
Банка консервованих ананасів шматочками (450 г),
2 жовтих болгарських перця (можна й червоних, але жовтий виглядає красивіше),
1 велика цибулина (я брала солодку білу),
3 зубки часнику,
500 г філе свинини,
3 ст. л. грибного соєвого соусу,
1 ст. л. цукру,
3 ст. л. олії,
1 ст. л. соку лайма (або лимону),
мелений чорний перець.


Приготування:
Овочі почистити. Нарізати перець і цибулю півкільцями. Часник – дуже дрібно посікти або пропустити через прес.

Свинину помити, обсушити, нарізати подовгастими смужками, як на бефстроганоф. У мисці змішати соєвий соус, лаймовий сік, всипати цукор, перемішати до повного його розчинення. Додати половину олії, добре приправити свіжозмеленим чорним перцем. Залити отриманою сумішшю свинину, перемішати й дати настоятися близько 30 хвилин.


У сковорідку влити олію, яка залишилася, викласти м’ясо й трішки підсмажити його.

Овочі обсмажити окремо.

Додати до свинини, перемішати і готувати протягом 2-3 хвилин. Додати ананаси разом із соком. Тушкувати ще 10-15 хвилин. Подавати страву до столу гарячою.


 

М`ясо та субпродукти, свинина лук-лак, в`єтнамська кухня, свинина, страви зі свинини, ананаси, кисло-солодкий соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую