ye-logo.v1.2

Мораторій на продаж землі: одностайність хмельницьких нардепів

Суспільство 1886
Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі до 1 січня 2018 року
Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі до 1 січня 2018 року. Фото: uezd.com.ua

Верховна Рада України продовжила мораторій на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.

За відповідний законопроект проголосували 297 депутатів. Парламентарі внесли зміни до пунктів 14 та 15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України.

Як сказано в пояснювальній записці, ці зміни продовжують дію мораторію на купівлю-продаж землі до врегулювання на законодавчому рівні процедури обігу земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2018 року.
Усі народні обранці від Хмельниччини взяли участь у голосуванні. І… всі восьмеро (Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельничук, Андрій Шинькович, Олександр Ксенжук, Олександр Герега, Віктор Бондар та Сергій Лабазюк) натиснули на кнопку «за».

Нагадаємо, що мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення діяв до 1 січня 2017 року. Тепер йог овід термінували до 2018 року. Утім, на рішення парламентарів накласти вето може Президент України, який вже заявляв, що відсутність відкритого ринку землі стримує приплив інвестицій в аграрний сектор, який є одним з головних постачальників валюти в країну.

Читати також: Кузьма Матвіюк: «Земля дана Богом, і торгувати нею – гріх»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую