ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирні цукрові рогалики із джемом

9 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 23784
Чим жирніший сир, тим смачнішими виходять рогалики
Чим жирніший сир, тим смачнішими виходять рогалики Фото: автора

Зовні хрустка рум’яна скоринка, вкрита закарамелізованим цукром, а всередині – м'яке, ніжне, ароматне тісто та солоденька фруктова начинка.

Дуже вже у нас полюбилися такі рогалики. Сподобалися не лише смаком і простотою виготовлення, а й складом. Цукор у рецепті можна регулювати на свій смак і робити з будь-якими начинками: з сухофруктами, горіхами, мармеладом, ірисками, халвою, шоколадом тощо. Я цього разу робила з абрикосовим джемом.


Інгредієнти:
Тісто:
450 г зернистого сиру будь-якої жирності,
150 г вершкового масла,
2-2,5 склянки борошна (у мене пішло 2),
0,5 склянки цукру,
дрібка солі, ванілін,
1 ч. л розпушувача + 0, 5 ч. л соди (погасити оцтом),
Начинка: будь-яка, яка при нагріванні не розтікається (у мене густий абрикосовий джем).
Склянка: 200 г.


Приготування:
Сир і масло (все кімнатної температури) з'єднати з ваніліном і перемішати до однорідності (я робила це м’ялкою для картоплі, адже сир у мене був жирний, як масло; якщо ж сир у вас суховатий, то краще попередньо перетерти його через сито або збити блендером).


Всипати склянку просіяного борошна, сіль, соду, погасивши її в ложці оцту, додати розпушувач. Додати поступово борошно, яке залишилося, вимісити (тісто не повинно бути сильно крутим, воно пластичне й добре ліпиться руками, при розкачуванні не пристає до столу. Якщо ж тісто при розкачуванні й скручуванні рогаликів буде липнути, значить борошна мало, додати ще трохи).


Розділити тісто на 2 частини, скачавши їх у кулі. На стіл насипати трохи борошна й розкачати тісто качалкою, щоб вийшло рівне коло приблизно діаметром 30-35 см. Посипати паляничку цукром (третина від норми), прокачати качалкою, вдавлюючи його у тісто.


Розрізати коло на сегменти-трикутнички.

Покласти на кожен начинку(з широкого боку).

Мій джем ось такої консистенції:


Згорнути трикутники в трубочку – від зовнішнього краю до центру.

Цукор, який залишився висипати в тарілочку. Кожен рогалик вмочити в цукор лише одним боком.

Скласти рогалики на деко цукром догори (деко застелити папером для випічки).


Випікати при 200°С до рум'яної скоринки (в моїй духовці 20 хвилин при режимі «верх-низ» плюс вентилятор без конвекції).


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: оскільки сир буває різною в'язкості й жирності, то я збільшила норму борошна (в оригіналі було заявлено лише 1,5 склянки). Якщо сир дуже вологий, тісто виходить занадто ніжним і рогалики в результаті після підняття опускаються. Чим жирніший сир, тим смачнішими виходять рогалики, але тоді й борошна потрібно буде трохи більше.

І начинка:


 

солодка випічка, печиво, рогалики, випічка з сиром, сир, джем, сирні цукрові рогалики з джемом, абрикосовий джем, сирне тісто

Коментарі:

  Так  Ні, дякую