ye-logo.v1.2

Автопарк хмельницьких комунальних підприємств оновили на 29 мільйонів гривень

3339
У комунальних підприємтсв Хмельницького нова техніка
У комунальних підприємтсв Хмельницького нова техніка. Фото: автора

На ці гроші уже придбали 22 одиниці техніки, ще 5 з'являться незабаром.

На оновлення техніки комунальних підприємств міста із бюджету виділили 40 мільйонів гривень. Уже придбали на 29 мільйонів гривень 22 одиниці техніки, ще 5 в дорозі. Решту планують закупити до кінця року. Про це розповідає міський голова Олександр Симчишин.

“Для якісної роботи комунальних підприємств, ми виділили майже 40 мільйонів гривень на придбання нової техніки. Техніка, яка придбана у цьому році - сучасна і економна. Кожен ЖЕК отримав до зими трактори для розчищення тротуарів та прибудинкових територій. Комунальне підприємство з будівництва і ремонту та експлуатації доріг отримало два піскорозкидачі, які є багатофункціональними — влітку поливають дорогу, а взимку чистять сніг і розкидають пісок. Оновилась техніка МКП “Хмельницьктеплокомуненерго”, КП “Хмельницькводоканал”, КП “Спецкомунтранс”, СКП “Хмельницька міська ритуальна служба”. Ще кілька одиниць техніки, які придбані, але ще не дійшли, орієнтовані на підготовку до зими. Ну і при уточненні бюджет, 26 жовтня, ми плануємо ще докупити кілька одиниць техніки”, - говорить очільник Хмельницького.

За його словами, придбаної техніки не достатньо. Багато років вона не оновлювалась, а якщо й оновлювалась, то у дуже малій кількості.

 

"Хмельницьктеплокомуненерго" вже користується новою технікою

Директор МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” Володимир Скалій розповідає, що за останні 2 роки змонтували вісім котелень загальною потужністю 15 мегаватт. Вони працюють як на пелетах, так і на паливній трісці. Нова техніка підприємству була потрібною для забезпечення якісного виконання робіт.

На "МАЗі" возять ліс

“Деяку техніку придбали у грудні минулого року, деяку уже цього. Це автомобілі для вивезення паливних пелетів і паливної тріски, машина для вивозу лісу, аварійка, кран. У минулому році той кран, який у нас був, ми передали у зону АТО. Маємо ще один кран із маніпулятором, який розвозить пелети зі складу по котельнях", - зазначає директор "Хмельництеплокомуненерго".

Нова техніка підприємству потрібна для якісного виконання робіт

Задоволений таким оновленням техніки і директор КП “Хмельницькводоканал” Віталій Кавун. Каже, що на техніку, яку придбали в кінці 2015 і в 2016 році для підприємтва, виділили близько 10 мільйонів гривень.

10 мільйонів витратили на техніку для "Хмельницькводоканалу"

“У нас екскаватор взагалі дуже сучасний, придбали також і хороший мулосос, автокран, який дозволяє нам своєчасно ліквідовувати аварійні ситуації і проводити планово-попереджувальні роботи. Звичайно ще є потреба у новій техніці. Сучасна техніка споживає менше палива, не має витрат на ремонт", - зазначає Віталій Кавун.

Новий автопарк "Хмельницькводоканлу"

А це старий автопарк "Хмельницькводоканулу"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую