clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Грушевий пиріг із горішками та інжиром (без вершкового масла!)

Безперечний хіт жовтня — це груші.

Безперечний хіт жовтня — це груші. . Фото: автора

В осінній сезон так приємно побалувати себе випічкою з різними фруктовими начинками. А безперечний хіт жовтня — це груші.

Цей пиріг на згущеному молоці без вершкового масла виходить не лише смачним, але й ароматним. А тісто, ну просто пальчики оближеш! Ніжне, м'яке всередині й рум'яне із золотавою скоринкою зовні. Спробуйте й вам обов'язково сподобається!


Інгредієнти:
2 яйця,

1/2 склянки цукру,

200 г сметани,

1/2 банки згущеного молока,

2 ст. л. олії,

сіль, ванілін,

0,5 ч. л. соди (погасити оцтом),

350 г борошна (консистенція тіста повинна бути як на оладки),

50 г волоських горіхів,

50 г сушеного інжиру,

6-7 груш.


Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном. Додати згущене молоко, сметану, олію. Ретельно перемішати. Додати соду, погашену оцтом та поступово всипати просіяне борошно.

Встелити квадратну форму для випічки (у мене 20 на 34 см) пергаментним папером і змастити вершковим маслом. Вилити все тісто у форму.

Зверху викласти почищені й нарізані дольками груші, злегка вдавлюючи їх у тісто.

Присипати зверху нарізаним шматочками сушеним інжиром та подрібненими волоськими горіхами.

Випікати при температурі 170°С протягом 40 хвилин.

Готовність перевірити шпажкою. Ще гарячим пиріг притрусити цукровою пудрою.

Коли випічка охолоне - нарізати порційними шматочками.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 10.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31