clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Тертюха – традиційний білоруський супчик із картоплі

В оригінальному рецепті в кожну тарілку слід щедро покласти обсмажену грудинку. Можна також посипати сухариками.

В оригінальному рецепті в кожну тарілку слід щедро покласти обсмажену грудинку. Можна також посипати сухариками.. Фото: автора

Дуже швидкий, дуже легкий і дуже смачний! Коли зовсім немає часу, ця перша страва – просто чарівна паличка.

Готується суп і справді дуже швидко з найпростіших продуктів. При наявності готового бульйону на приготування піде приблизно півгодини з урахуванням підготовки продуктів. Незважаючи на свою простоту суп дуже смачний і ситний. Слід зазначити, що коли він свіжоприготований, деякі їдці з'їдають по дві тарілки за раз.


Інгредієнти:
1,5-2 л готового бульйону (курячого, м'ясного, овочевого, грибного),
500 г почищеної картоплі,
цибулина,
морквина,
150-200 мл вершків (будь-якої жирності),
100-150 г копченої грудинки (бекону, хамона, сиро-копченої ковбаси або будь-якої іншої копченини),
2-3 зубки часнику,
зелень, сіль, перець, лавровий листок.


Приготування:
Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці (у деяких джерелах тертюха готується без моркви, але ми її дуже любимо, тому я додавала).
Грудинку нарізати невеликими кубиками й обсмажити на сухій сковорідці. Коли жир трішки стопиться, додати овочі й пасерувати все разом до прозорості цибулі. Сюди ж можна додати декілька зубків часнику – але це справа смаку.


Почищену картоплю натерти на крупній тертці. В картопляну масу додати сіль.

Перекласти її поступово в киплячий бульйон, постійно помішуючи. Дати закипіти й додати обсмажені овочі з грудинкою. Варити до готовності картоплі, періодично перемішуючи (приблизно 10 хвилин).
Коли картопля зварилася, влити вершки (їх можна замінити на сметану, але для того, щоб вона не згорнулася, в неї потрібно спочатку додати декілька ложок гарячого бульйону, перемішати й ввести в суп).
Довести до смаку, додавши сіль, перець, лавровий листок. Вогонь вимкнути, накрити каструлю кришкою і дати супу настоятися декілька хвилин. Зеленню суп посипати при подачі. Я також додаю часникові сухарики.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в оригінальному рецепті в кожну тарілку слід щедро покласти обсмажену грудинку. Тому, якщо хочете смакувати тертухою як справжні білоруси, під час обсмажування копченини відкладіть декілька ложок «шкварочок» для подачі.

 

 

 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 07.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.1
26.14
28.03
28.06
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31