ye-logo.v1.2

У Меджибізькій фортеці ганятимуть на тарантасах і шукатимуть монстра під час «Гарбузової ночі»

Афіша 2277
Свято з гарбузами обіцяє бути веселим
Свято з гарбузами обіцяє бути веселим. Фото: mezhibozh.com

Для гостей свята підготували чимало цікавинок та містичних несподіванок.

У Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж» 29 – 30 жовтня влаштують «Гарбузову ніч». Під відкритим небом шукатимуть гарбузових монстрів, готуватимуть страви з гарбуза та ганятимуть на саморобних тарантасах.

"Меджибізька фортеця відчиняє браму у таємничу та містичну Гарбузову ніч. OPEN AIR Цього року - це більш захоплююча програма: етнічний ярмарок, костюмовані перегони на саморобних тарантасах з гори біля фортеці, смаколики народної гарбузової кулінарії та напоїв та ще багато сюрпризів та містичних несподіванок", - розповідають організатори.

Гарбуз – одна з традиційних і найулюбленіших сільськогосподарських культур в Україні і світі. Тому і сам гарбуз бере участь у багатьох обрядах, і страви з нього є традиційними для народного столу. Комусь дівчата “гарбуза підносили”, а когось лякали “гарбузовою головою” із свічкою всередині. А в сучасному глобалізованому світі співіснують між собою і українські, і кельтські, і інші традиції. Знайомство з нимипропонується усім відвідувачам “Гарбузової ночі”.

Вперше цього року відбудеться «Гарбузілла-2016» гостей запрошують шукати найбільшого гарбузового монстра. А під час етноярмарку планується не лише торговельний гармидер навколо автентичних та сучасних українських строїв, але і показ моделей, яким більше ста років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую