clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Салат з баклажанів і корейської моркви в гарячій заливці

Салат можна їсти через 2 години, але з холодильника на наступний день він ще смачніший.

Салат можна їсти через 2 години, але з холодильника на наступний день він ще смачніший. . Фото: автора

Ароматна а-ля корейська закуска, яка підходить для будь-якого меню.

Для любителів маринованої моркви пропоную цей смачний салат із розряду «швидко, легко й недорого». Плюс закуски ще й у тому, що приготувати її можна заздалегідь, що важливо перед святом, коли в господині і так багато різних справ.


Інгредієнти:
700 г баклажанів,
3 великих морквини,
2-3 зубки часнику,
сіль, червоний гострий перець мелений,
коріандр, паприка солодка,
перець чорний мелений.
Заправка-маринад:
100 мл рослинної олії,
2 ст. л. цукру (з гіркою),
1 ч. л. солі,
50 мл яблучного оцту.


Приготування:
Баклажани надрізати повздовж, але не до кінця.

Відварити в підсоленій воді (на 3 л води 1 ст. л. солі) протягом 5-7 хвилин. Потім покласти баклажани під гніт на годину, щоб стекла вода.

Коли охолонуть – порізати великими кубиками.


Моркву натерти на тертці для корейської моркви.

Змішати нарізані баклажани і морквину, додати вичавлений через прес часник, перемішати і додати спеції.

Закип'ятити в сотейнику маринад і ще гарячим полити салат. Все перемішати.

Накрити салат перевернутою тарілкою. Поставити зверху невеликий вантаж. Салат можна їсти через 2 години, але з холодильника на наступний день він ще смачніший.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігається закуска у скляному закритому посуді в холодильнику досить тривалий час.
 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31