ye-logo.v1.2

Ви досі не танцюєте? Тоді цей пост саме вам!

Спорт 6181

Основні причини почати танцювати сальсу, бачату, кізомбу вже сьогодні.

За період участі у проекті «Маю ціль» я, чи не з головою, занурилася у світ соціального танцю. Я розбиралася не лише у хитросплетіннях основних рухів сальси, бачати, кізомби, а паралельно опановувала теорію, щоб краще розуміти походження цих танців та деяку термінологію. Весь цей процес захопив мене не на жарт – про своє хобі я готова розповідати годинами, а період навчання промайнув, як один місяць!

До речі, окрім цього блогу ви також могли мене бачити на вулицях Хмельницького, де я танцювала на різноманітних літніх та осінніх опен-ейрах, вечірках. А ось і маленьке відео-підтвердження цьому!

І вже традиційно для завершення кожного із танцювальних блоків, до вашої уваги моя фінальна у «Маю ціль» бачата-історія тривалістю в трек. Пам’ятаєте: «Тридцять  повільних, плавних, ніжних секунд…»?


Так, ніби, у кращих традиціях «Оскара» (як без цього?): «Дякую школі соціальних латиноамериканських танців Salsa Victoria та сайту новин ye.ua за цей танцювальний досвід!» Тепер шукайте сальсу, бачату, кізомбу на вулицях міста: опен-ейрах, флешмобах та батлах, в одному із яких я брала участь на День міста.

До зустрічі на танцювальних майданчиках Хмельницького, а я рухатимусь далі, у напрямку нових цілей!
Але це ще не все! Так як, хочеться, щоб не лише я відкрила для себе соціальні танці, а й інші. Тому далі, цей пост присвячений обіцяним у підзаголовку основним, на мою думку, причинам почати танцювати сальсу, бачату, кізомбу вже сьогодні!

Соціальний танець – це як фізкультура, він згодиться для всіх початківців. У навчанні таким танцям не має значення фізична підготовка, наявність постійного партнера (соціальні танці передбачають постійну зміну партнерів), вік, комплекція чи знання основ хореографії. Можна чути подібну музику вперше, можна зовсім нічого не знати і не вміти у танцях. Та якщо можеш ходити, то й танцювати також зможеш. Це танці, для, так званих, хобі-груп: тих, хто хочуть і танцюють для власного задоволення.

Оскільки заняття соціальними танцями передбачають швидке й легке навчання, весело проведений час після активного робочого дня (тижня), то в цьому разі, соціальний танець – це ще й правильний відпочинок. Адже, як відомо, емоційний стан людини напряму залежить від достатньої кількості руху та якісного відпочинку.

І безумовно, звідси випливає, що здоровий спосіб життя – це одне з завдань соціальних танців. А користь для здоров’я саме такої фізичної активності важко переоцінити:
- ефект психокорекції;
- корекція постави;
- тонус м’язів;
- зняття стресу;
- можливість схуднути;
- покращення травлення;
- регуляція серцево-судинної системи.

Висновок: соціальні танці – це спроба привернути якомога більшої кількості людей до фізичної активності, спосіб покращити здоров’я та загальний емоційний фон.

А я на власному досвіді (за період проекту) переконалася, що латиноамериканські соціальні танці – це хороший спосіб тримати себе у формі. Друзі та знайомі зазначають, що я схудла, моя постава вирівнялася. Особисто можу відзначити, що завдяки заняттям соціальними танцями головний біль мене вже не так турбує, як раніше, а «гормони щастя», які дарує танець, забезпечують хороший настрій впродовж дня.

Хочеться вірити, що ці аргументи розпочати танцювати, стали для вас переконливими. Танцюйте на здоров’я! 

Партнер проекту танцювальна студія "Сальса Вікторія"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую