ye-logo.v1.2

Львівський художник покаже хмельничанам «керамічну акварель»

Афіша 2435
Улюбленою темою автора є природа
Улюбленою темою автора є природа. Фото: artmuseum.km.ua

У місті відкриється нова виставка.

У Хмельницькому обласному художньому музеї 20 жовтня відкриється виставка Василя Боднарчука "Джерела". Несподіване й органічне поєднання малярства і кераміки визначає специфіку виставки. В експозиції, окрім керамічних творів, представлені на розсуд глядачів і пастельні твори.

На думку художника, головним в малярстві є не сліпе копіювання з натури, а рефлексії на певний стан душі та навколишнє середовище. Улюбленою темою автора є природа, яка у його творах отримує нове, глобальніше та філософсько-космологічне звучання. Над чим би не працював Василь Боднарчук, у одному він впевнений достеменно – в кожній роботі має бути душа, бо інакше Митець перетворюється на звичайнісінького ремісника.

Стираючи кордони між засобами художнього виразу та застосуванням різноманітних матеріалів, таких як шамот, солі,емалі, ангоби, кольорове скло, митець працює у техніці, якій арт-критики та мистецтвознавці дають найрізноманітніші визначення: «малярсько-графічна кераміка», «гончарний неоромантизм», «керамічно-скульптурний живопис», «керамічна акварель». Творчість Василя Боднарчука вже давно посідає особливе місце на теренах сучасного українського мистецтва.

Відкриття виставки відбудеться в художньому музеї 20 жовтня о 16 годині (вулиця Проскурівська, 47). Подивитись роботи художника можна до 5 листопада.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую