ye-logo.v1.2

У лісах області впіймали вісім браконьєрів

Суспільство 1607
Інспектори стежать за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при проведенні полювання в мисливських угіддях області
Інспектори стежать за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при проведенні полювання в мисливських угіддях області. Фото: radiosvoboda.org

Перевірки з дотримання мисливцями правил полювання тривають.

 На Хмельниччині з відкриттям сезону державні інспектори виявили вісім порушень правил полювання, за результатами яких винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Як повідомляє прес-служба Держекоінспекції, спільно з працівниками правоохоронних органів, обласного управління товариства мисливців та рибалок та працівниками лісомисливських господарств тривають рейдові перевірки щодо боротьби з браконьєрством та дотримання правил полювання на пернату дичину, хутрових та парнокопитних звірів на території мисливських угідь Летичівського, Деражнянського, Віньковецького, Ярмолинецького, Хмельницького та Старокостянтинівського районів.

«В ході рейдів було проконтрольовано сімдесят одного мисливця та виявлено вісім порушень правил полювання, за результатами яких винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - зазначили в інспекції.

Нагадуємо, що стаття 85 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» передбачає покарання у вигляді штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102грн. до 1020грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від тридцяти до дев'яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1530грн.)

За повторне порушення закону на порушників чекатимуть не лише чималі фінансові витрати (штраф), а й конфіскація рушниці та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення або позбавлення права полювання на строк до трьох років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую