ye-logo.v1.2

Директор департаменту фінансів пояснив, коли запрацює аеропорт у Хмельницькому

Суспільство 2530
За словами посадовця, просто зробити полосу – це нічого не означатиме
За словами посадовця, просто зробити полосу – це нічого не означатиме. Фото: з архіву

Поки невідомо, скільки і на що потрібно коштів.

 Аби відновити аеропорт у Хмельницькому, потрібно розробити деталізований бізнес-план, і порахувати, скільки потрібно витратити, і скільки можна заробити. Про це заявив директор департаменту фінансів Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Пенюшкевич під час засідання чергової сесії.

«Гроші – не основне. Ми зможемо знайти ресурс, але запитання – на що і скільки. Якщо просто на погашення заробітної плати, то я вкотре буду проти, бо фактично це установа, яка має заробляти сама на себе. На відновлення аеропорту має бути визначена програма», - сказав Сергій Пенюшкевич.

За словами посадовця, просто зробити злітну смугу – це нічого не означатиме. Потрібен бізнес-план: що отримає аеропорт від посадки-зльоту, скільки треба коштів на утримання, чи підходить злітно-посадкова смуга, чи її треба подовжити, який тип літака має приймати тощо.

«Треба порахувати, скільки туристів літає за кордон на відпочинок, яким чином робота аеропорту вплине на економіку області. Після цього, як все буде прораховано, я думаю, департамент фінансів в першу чергу підтримає разове чи дворазове вливання. Можливо, з державного бюджету, разом вирішити питання, а далі аеропорт має заробляти сам на себе», - додав Сергій Пенюшкевич.

Нагадаємо, у липні цього року депутати Хмельницької обласної ради затвердили на посаді директора КП «Хмельницький аеропорт» Віктора Гончара. А вже у серпні голова облради Михайло Загородний заявив, що аеропорт у Хмельницькому планують відновити впродовж року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую