ye-logo.v1.2

У Хмельницький приїде Ірма Вітовська з виставою «Оскар и Рожева Пані»

Афіша 2938
Рожеву пані грає відома українська актриса Ірма Вітовська
Рожеву пані грає відома українська актриса Ірма Вітовська. Фото: Русі Асєєвої

Театральний арт-проект у нашому місті презентують 28 жовтня.

«Оскар и Рожева Пані» - арт-проект, який об'єднав артистів з різних міст і різних театрів України. Це історія маленького хлопчика Оскара, який невиліковно хворий і проживає останні дні, в пошуках відповідей у Бога на питання про сенс життя, любов і смерть. Посередником між Богом і людьми для Оскара стає Рожева Пані - сестра милосердя, яка в минулому виступала на цирковій арені. Щоб полегшити хлопчикові стан, вона пропонує йому зіграти в гру і уявити кожен прожитий день за 10 років. Так за 12 днів Оскар проживає дуже довге життя: юність, перше кохання, шлюб, турботу про прийомних дітей, кризу середнього віку, старість і підготовку до смерті. Він звертається до Бога в листах, в яких розповідає про кожний свій день, що прожив...
Культовий твір сучасного французького класика Еріка-Еммануеля Шмітта «Oscar et la dame rose", покладений в основу вистави, свого часу нікого не залишив байдужим. Величезна кількість перекладів книжки, десятки вистав і екранізацій по всьому світу. Українська версія - це більше, ніж вистава.
«Ми зробили соціальний проект, благодійний проект, культурне явище та інформаційний продукт про те, що існує певна проблема. Це все заворушилось, i коли ми отримували "Благодійника року", то Василь Михайлович Князевич, який займається паліативною допомогою, сказав, що за один рік ми зробили більше, ніж вони за 23 роки. Це для нас гордо», - каже Ірма Вітовська, яка виконала роль Рожевої Пані.


За 12 днів маленький Оскар проживає ціле життя.

Актриса Ірма Вітовська, режисер Ростислав Держипільський, гурт "Океан Ельзи", художник Андрій Єрмоленко, балетмейстер Ольга Семешкіна та актори Івано-Франківського театру імені Івана Франка зробили все, щоб вистава стала не тільки культурною подією, а й приводом до вирішення важливої соціальної проблеми - створення в Україні доступної системи паліативної допомоги тяжкохворим дітям. Вперше в історії постановок твора Шмітта у виставі беруть участь юні актори івано-франківської театральної студії Марко Кирильчук та Влад Балюк.

У Хмельницькому вистава «Оскар и Рожева Пані» відбудеться 28 жовтня у театрі Старицького (вул. Соборна, 60). Початок о 19.00. Каса театру: 65-59-25.
До речі, 26 жовтня у театрі Старицького прем'єра - комедія "Як наші діди парубкували".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую