ye-logo.v1.2

У Хмельницькому триває фестиваль «Вальс-бостон». День перший, акустичний

Культура 2501

З міні-концертами виступили Стефанія Бродська, Олександр Новокшонов та інші митці.

Перший день фестивалю авторської пісні “Вальс-бостон”, присвячений акустичному виконанню, пройшов у затишній атмосфері залу бібліотеки для юнацтва. Він відбувався у форматі міні-концертів: кожен музикант виступав 30 хвилин, за які мав можливість познайомити глядачів із своєю творчістю та навіть трохи розповісти про неї.
Розпочав концерт знаний хмельницький бард Олександр Новокшонов, який бере участь у фестивалі “Вальс-бостон” близько восьми років.


Після нього на сцену запросили Стефанію Бродську — авторку і виконавицю власних пісень, яка долучилася до фестивалю минулоріч.
“Стефанія подзвонила мені буквально за декілька годин до фестивалю, і якесь творче чуття підказало мені, що треба дозволити їй виступити. І дійсно, вона стала справжнім відкриттям фестивалю, вразила до глибини душі своїм прекрасним голосом та піснями, сповненими філософського змісту”, - розповідає незмінна організаторка фестивалю Лілія Кліпова.


Стефанія виконала зовсім нову пісню - на слова свого батька, художника Давида Бродського.

Після Стефанії виступив дует Дениса Фурмана та Лева Стадника “Joint Road”, які стали лауреатами фестивалю “Вальс-бостон-2016”. Хлопці у своєму виступі використали гітару і клавіші.


Дует “Joint Road”.

Також першого дня виступали Борис Ковальський, Віктор Відоменко та інші митці.
“Я дуже щаслива, що маємо зараз змогу провести фестиваль, хоча в країні складна ситуація. Музика супроводжує людину завжди, і в наш складний час вона ще важливіша. Нас підтримало обласне управління культури, національностей, релігій та туризму, надало нам нові майданчики для виступів, і ми змогли зробити безкоштовний вхід на концерти, - розповідає Лілія Кліпова. - Ми — ненав'язливий проект, зустрічаємося рідко, зате бачимо суттєвий прогрес наших учасників, набутий досвід. Я радію успіху наших авторів, а вони далі беруть участь у різних конкурсах, проектах, записують пісні”.

"Деякі пісні з часом переосмислюються, стають ще ціннішими", - каже Олександр Новокшонов.

“Хай ця подія невеличка, камерна, але вона значуща. Адже це, напевне, одна із найглобальніших подій для розвитку авторської і бардівської музики. І те, що фестиваль відбувається в одинадцяте, є найкращим підтвердженням його важливості”, - каже відома хмельницька вокалістка, бандуристка та авторка пісень Марина Круть, яка завітала на фестиваль як особливий гість.


Марина Круть зазначила, що "Вальс-бостон" - одна із найглобальніших подій для розвитку авторської музики у Хмельницькому.

Нагадаємо, що у суботу, 22 жовтня, фестиваль продовжиться у дитячій школі мистецтв (вул. Гагаріна, 3). Відбудеться конкурсна програма і гала-концерт, а також підбиття підсумків і нагородження переможців. Початок о 17.00, вхід вільний.
Детальніше програму фестивалю дивіться тут.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую