Гаряча тема:
- Війна
Цвітну капусту люблю і готую як взимку (заморожую у великій кількості), так і в сезон, коли можна купити свіжу. Другий інгредієнт – соус «Бешамель». Він виступає доповненням до звичної «одежини» капусточки – кляру із яєць та борошна. Цікаву нотку страві дарує кунжут.
Інгредієнти:
Головка цвітної капусти,
2 ст. л. кунжуту,
рослинна олія (для обсмажування).
Для кляру:
3 яйця,
3 ст. л. борошна,
50 мл молока,
сіль, перець.
Для соусу «Бешамель»:
50 г вершкового масла,
0,5 л молока,
50 г борошна,
мускатний горіх, сіль.
Приготування:
Соус: поставити сотейник на невеликий вогонь, розтопити шматочки вершкового масла. Постійно помішуючи, всипати борошно. Мішати декілька хвилин, уникаючи утворення грудочок (маса повинна набути приємного жовтуватого відтінку). Зняти каструлю з плити, влити молоко. Все змішати. Знову поставити на плиту на маленький вогонь. Коли соус почне закипати, додати сіль і мускатний горіх. Соус накрити кришкою, залишити ще на 10 хвилин на маленькому вогні. Час від часу помішувати. Готовий «Бешамель» зняти з плити.
Розібрати капусту на суцвіття. Залити холодною водою і поставити на вогонь. Довести капусту до кипіння, посолити, поперчити, додати лавровий листочок. Варити до 7-10 хвилин. Цього часу достатньо, щоб капуста не переварилася.
Злити воду. Вмочити в яєчно-борошняний кляр і обсмажити на олії.
Викласти всю капусту в форму для запікання і залити її соусом. Посипати кунжутом. Поставити страву в попередньо нагріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин на, щоб капуста зарум'янилося.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: