clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Цвітна капуста під соусом «Бешамель» із кунжутом

Соус «Бешамель» виступає доповненням до звичної «одежини» капусточки – кляру із яєць та борошна.

Соус «Бешамель» виступає доповненням до звичної «одежини» капусточки – кляру із яєць та борошна. . Фото: автора

Завдяки запіканню у білому соусі цей дивно смачний гарнір набуває додаткової соковитості.

Цвітну капусту люблю і готую як взимку (заморожую у великій кількості), так і в сезон, коли можна купити свіжу. Другий інгредієнт – соус «Бешамель». Він виступає доповненням до звичної «одежини» капусточки – кляру із яєць та борошна. Цікаву нотку страві дарує кунжут.


Інгредієнти:
Головка цвітної капусти,

2 ст. л. кунжуту,

рослинна олія (для обсмажування).

Для кляру:

3 яйця,

3 ст. л. борошна,

50 мл молока,

сіль, перець.


Для соусу «Бешамель»:

50 г вершкового масла,

0,5 л молока,

50 г борошна,

мускатний горіх, сіль.


Приготування:
Соус: поставити сотейник на невеликий вогонь, розтопити шматочки вершкового масла. Постійно помішуючи, всипати борошно. Мішати декілька хвилин, уникаючи утворення грудочок (маса повинна набути приємного жовтуватого відтінку). Зняти каструлю з плити, влити молоко. Все змішати. Знову поставити на плиту на маленький вогонь. Коли соус почне закипати, додати сіль і мускатний горіх. Соус накрити кришкою, залишити ще на 10 хвилин на маленькому вогні. Час від часу помішувати. Готовий «Бешамель» зняти з плити.


Розібрати капусту на суцвіття. Залити холодною водою і поставити на вогонь. Довести капусту до кипіння, посолити, поперчити, додати лавровий листочок. Варити до 7-10 хвилин. Цього часу достатньо, щоб капуста не переварилася.

Злити воду. Вмочити в яєчно-борошняний кляр і обсмажити на олії.

Викласти всю капусту в форму для запікання і залити її соусом. Посипати кунжутом. Поставити страву в попередньо нагріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин на, щоб капуста зарум'янилося.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 3:
Від: Світлана Яськова09.11.2016 20:12Таня, дякую Вам за такий гарний фотозвіт. І за довіру до рецепту!
Від: Таня24.10.2016 16:29Кляра*). Ох,уж эти телефоны - все исправляют).
Від: Таня24.10.2016 16:28Цветную капусту готовим часто,но дальше кляпа руки не доходили).Решили обновить) блюдо при помощи этого рецептика. Вышло - легкое блюдо и нежное по вкусу. Только вот кунжут у нас не особо в почете,то без него обошлись.А так как головка цв.капусты была небольшая,то соус сделали не на поллитр молока,а вдвое меньше.Спасибо за идею - сочетать капусту и соус;).

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 08.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26
27.88
27.93
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31