ye-logo.v1.2

Хмельницькі CБУшники вкрили організоване незаконне зняття грошей з карток мешканців Луганщини

Кримінал 1753
Співробітники спецслужби затримали зловмисника після зняття з підроблених платіжних карток майже п
Співробітники спецслужби затримали зловмисника після зняття з підроблених платіжних карток майже п'ятдесят тисяч гривень.. Фото: автора

Дублікати карток громадян із окупованих територій виготовляли у столиці.

Співробітники Управління СБ України у Хмельницькій області викрили організований у Києві протиправний механізм зняття готівки з карток мешканців тимчасово окупованих терористами територій Луганщини, - повідомляє прегрупа УСБУ Хмельниччини.

У відомстві встановили, що організатори нелегального бізнесу відправили до Києва спільника, який налагодив виготовлення дублікатів платіжних карток. У Луганську вони "приймали замовлення" у місцевих мешканців на зняття (за певний відсоток) на території підконтрольній українській владі грошей з їх карткових рахунків.

Необхідні персональні дані банківських карток зловмисники пересилали спільнику в столицю, де він на спеціальному обладнанні виготовляв їх дублікати. Потім чоловік знімав готівку у банкоматах та передавав комерційним структурам, що здійснюють незаконні операції на тимчасово окупованих терористами територіях. Вони забезпечували відправлення грошей до "головного офісу" в Луганську.

Ділки регулярно сплачували "податки" до установ т.зв. "ЛНР", які йшли на фінансування незаконних збройних формувань терористів.

Співробітники спецслужби затримали зловмисника після зняття з підроблених платіжних карток майже п’ятдесят тисяч гривень. За інформацією СБ України, щодня він знімав від 100 до 200 тисяч гривень.
Оперативники СБУ провели обшуки за місцем його проживання у Києві і виявили комп’ютерну техніку з великою кількістю персональних даних клієнтів, спеціальне обладнання для зчитування та запису підроблених карток, фальшиві банківські картки, які підтверджують здійснення незаконних фінансових оборудок. У зловмисника також вилучено понад шість тисяч доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую