ye-logo.v1.2

Чверть століття відсвяткував обласний госпіталь інвалідів війни

Суспільство 3155

Урочистості відбулись у театрі Старицького.

Сьогодні, 25 жовтня, свій 25-річний ювілей святкував колектив Хмельницького обласного госпіталю інвалідів війни. Урочистості відбулись у театрі Старицького, там зібрались працівники, пацієнти, керівники міста та області. Усі вітали персонал і медзаклад зі святом.

“У нас в госпіталі працює 348 осіб. В більшості — це молодий колектив. Багато нашому госпіталю допомагають благодійники, керівники області та міста. За цих півтора роки, що я на посаді, дуже багато зроблено. Це покращення матеріально-технічної бази, обладнання. Заплановано багато чого ще придбати”, - розповідає головний лікар Хмельницького обласного госпіталю інвалідів війни Оксана Бочкарьова.

Першими пацієнтами медзакладу були ветерани Другої світової війни. Створювали госпіталь, за спогадами очевидців, методом народної толоки. У Хмельницькій ОДА кажуть, що госпіталь вже два роки надає медичну допомогу демобілізованим бійцям АТО та членам їх родин. Отримали медичну допомогу 430 учасників неоголошеної війни. Крім традиційних методів лікування пацієнтів, в закладі організовано надання також психологічної та реабілітаційної допомоги.

“Я пропрацювала у госпіталі 23 роки, майже з самого початку його заснування. Такі медичні заклади надзвичайно потрібні. Госпіталь був довгобудом, але методом народної толоки він запрацював. Заклад був заповнений. Це був початок, ми всі любили цю установу, старалися дух любові дарувати ветеранам. Вважаю, що ветерани війни - це золотий стандарт всіх поколінь”, - розповідає заслужений лікар України, у минулому головний лікар госпіталю Людмила Пінчук.

Головний лікар вітає колег зі святом

За її словами, госпіталю завжди виділяли більше коштів і пацієнти харчувались значно краще. Каже, що для того, щоб працювати там, необхідно мати велике людяне серце і порядність, бо це універсальний ключ для кожної людини.

Анатолій Козак каже, що в госпіталі зцілюють душу і тіло

“Діяльність такого закладу дуже важлива. Працюють там люди, які зцілюють не тільки тіло, а й душу. Вони лікували ветеранів Другої світової війни, хлопців, що пройшли Афганістан,тих, хто захищає нашу Україну у зоні АТО. Вони роблять велику роботу”, - розповідає заступник голови Хмельницької обласної організації ветеранів Афганістану Анатолій Козак.

На урочистості прийшли і ветерани, і працівники закладу

Організатори спеціально підготували відеоролик про історію госпіталю іналідів війни. На фото показали колектив, який працював над розбудовою закладу.

За 25 років роботи обласного госпіталю медична допомога була надана майже 140 тисячам осіб

Щорічно в закладі виконується понад 1500 операцій

Присутнім показали відеоролик про лікувальну установу 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую