ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Скумбрія в сметанно-гірчичному соусі — найпростіший рецепт запікання

25 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 22665
Рибка завдяки соусу виходить дуже соковитою й абсолютно не сухою.
Рибка завдяки соусу виходить дуже соковитою й абсолютно не сухою. Фото: автора

Скумбрію можна не лише смачно замаринувати, але й запекти.

Мої рідні дуже люблять цю рибку, тому готую її часто та за різними рецептами. Цього разу запікала — з цибулькою та соусом із гірчиці. Скумбрія завдяки цьому виходить дуже соковитою й абсолютно не сухою. Готується легко й швидко.

Інгредієнти:
2 великі скумбрії
2 великі цибулини
2 ст. л. сметани
3 ст. л. соєвого соусу
2 ст. л. ніжної діжонської гірчиці
приправа «До риби»

Приготування:
Скумбрію почистити від нутрощів, добре помити й нарізати порційними шматочками.

Додати сметану, соєвий соус, приправу і гірчицю (сіль додавати не потрібно!).


Цибулю нарізати півкільцями, додати її до риби, ретельно перемішати. Залишити маринуватися на 20-30 хвилин.


Скумбрію разом із цибулею та соусом перекласти у форму для запікання. Готувати в розігрітій духовці протягом 20-30 хвилин при температурі 170ºС до зарум'янювання.


Подавати рибку із улюбленим гарніром. 

риба та морепродукти, рибні страви, скумбрія в сметанно-гірчичному соусі, скумбрія, риба запечена, сметанно-сирний соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую