ye-logo.v1.2

Деякі хмельничани, які отримували субсидії, стали боржниками

Суспільство 3652
У Хмельнгицькгаз збуті пояснили, чому повернули сотні мільйонів гривень субсидій до держбюджету та чому деякі хмельничани стали боржниками
У Хмельнгицькгаз збуті пояснили, чому повернули сотні мільйонів гривень субсидій до держбюджету та чому деякі хмельничани стали боржниками. Фото: автора

І це при тому, що майже мільярд гривень, які були призначені на субсидії, повернули до бюджету

Хмельницька область повернула до державного бюджету 947 мільйонів гривень, які були призначені на субсидії за минулий опалювальний сезон. Про це заявив Микола Дідик, заступник директора Департаменту соціального захисту Хмельницької обласної державної адміністрації.

Найбільше грошей повернули газовики – 871 мільйон гривень. «Постановою Кабінету Міністрів, прийнятою наприкінці серпня, невикористані субсидії на газ за минулий опалювальний сезон повернули з рахунків споживачів до державного бюджету, – каже директор ТОВ «Хмельницькгаз збут» Олександра Панькевич. – Згідно з рішенням уряду, на особових рахунках споживачів залишили лише частину нарахованої, але не використаної субсидії. Це сума, еквівалентна вартості 100 кубічних метрів газу, тобто 687,90 гривні». За словами Олександри Леонідівни, 124,5 тисячі абонентів у повному обсязі не використали призначені їм субсидії, а це приблизно 65%.

Та, виявляється, після цього деякі подоляни можуть стати боржниками. «Ті споживачі, які мали заборгованість на початок нинішнього опалювального сезону та за літній період використали більше 100 метрів кубічних газу, починаючи з травня 2016 року, а на літо була призначена нульова субсидія, то в таких абонентів, після проведення перерахунку, виникне заборгованість, - заявила Олександра Панькевич. – Ми вже провели перерахунок і лише в 7% сімей виникла заборгованість».

Якщо споживачі вважають, що газовики зробили перерахунок не правильно, то, як каже директор ТОВ «Хмельницькгаз збут», їм слід звернутися до абонентських відділів або в центр обслуговування клієнтів компанії.

Де ж декілька місяців «гуляли» ці гроші? Микола Дідик каже, що це ж віртуальні кошти, а Олександра Панькевич додає: «Вони були на особистих рахунках споживачів».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую