clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Фінікові кекси за мотивами «бісквіт на окропі»

Приготоване за цим рецептом тісто виходить завжди неймовірно пишним і «росте» в духовці наче на дріжджах.

Приготоване за цим рецептом тісто виходить завжди неймовірно пишним і «росте» в духовці наче на дріжджах. . Фото: автора

Приготоване за цим рецептом тісто виходить завжди неймовірно пишним і «росте» в духовці наче на дріжджах.

Ароматні, трохи вологі, чудові кексики. Смачніших кондитерських виробів цього жанру я напевно не куштувала. Готувала їх вперше і, якщо чесно, так до кінця і не уявляла, що саме у мене вийде. Хоча бісквіт «шоколад на окропі» - вже давно є хітом на моїй кухні. В результаті була приємно здивована як текстурою, так і смаком кексів. Якщо часу абсолютно не вистачає, то готову випічку можна просто посипати цукровою пудрою. А можна приготувати якусь цікаву помадку — шоколадну, білкову тощо. Я зварила карамельний пудинг і прикрасила кекси кольоровою посипкою.

Інгредієнти:
Для тіста:
250 г сушених фініків без кісточки
250 мл води
1 ч. л. соди
70 г вершкового масла
400 г борошна
2 ч. л. розпушувача
100-150 г цукру
2 яйця
Для помадки:
упаковка карамельного пудингу (40 г)
250 г молока
2 ст. л. цукру

Приготування:
Розігріти духовку до 180ºС. Формочки для випічки змастити маслом і трохи присипати манкою (я просто скористалася паперовими формами-тарталетками для кексів).
Фінікі порізати невеликими шматочками. Залити їх водою і поставити на вогонь.

Дати воді закипіти й прибрати з вогню. Потім додати масло і розмішувати, поки воно практично не розчиниться.

Потім всипати соду (суміш почне активно пінитися).


В миску просіяти борошно з розпушувачем, змішати з цукром. Зробити в центрі заглиблення і вилити у нього злегка збиті яйця.

Трішки змішати з борошном і одразу ж вилити гарячу фінікову масу.

Вимішувати до однорідності (занадто не захоплюватися, інакше кекси не піднімуться).

Як тільки тісто стане однорідним, розподілити його у формочки (у мене металева на 12 кексів; але тісто всеодно трішки залишилося, тому я заповнила ним ще три силіконові формочки для маффінів. Результат — 15 кексів середнього розміру).


Випікати в середині духовки близько 20-25 хвилин.


Приготувати пудинг згідно з інструкцією на упаковці (я просто зменшила кількість молока вдвічі, щоб у мене на виході була не рідка маса, а густа помадка).


Коли кекси трішки охолонуть, змастити їх карамельним пудингом.

А коли він «схопиться» - присипати цукровою кольоровою посипкою або кокосовою стружкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: це саме той випадок, коли можна давати волю своїй фантазії. Зверху декором можуть слугувати шматочки фініків, цукати або горішки.  

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 03.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31