ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відбувся масовий автопробіг вулицями міста

Суспільство 3042

Автолюбителі відзначили День автомобіліста і дорожника.

Сьогодні, 30 жовтня, вулицями обласного центру проїхало кілька десятків автівок у супроводі поліцейських. Об’єднав автолюбителів масовий автопробіг присвячений Дню автомобіліста і дорожника. Організувала такий захід ГО «ХАЛК».

Учасники автопробігу зібралися на парковці біля міського пляжу. Звідти й стартували. Голова організації Володимир Огойко каже, що заголом проїдуть одне кільце, а це приблизно 20 кілометрів. Рухалися автомобілісти за маршрутом: вулиця С.Бандери – вулиця Кам’янецька – Львівське шосе – вулиця Тернопільська – вулиця Молодіжна – вулиця Інститутська – вулиця Кам’янецька – вулиця Купріна – вулиця Козацька – вулиця Толстого – вулиця Пушкіна – вулиця Свободи – вулиця Шевченка – Старкостянтинівське шосе – Проспект Миру – вулиця С.Бандери. Фінішували на парковці міського пляжу.

Автолюбителі зібрались на міському пляжі

«Ми вирішили зібратись і проїхатись вулицями міста. Серед нас учасники різних автомобільних клубів Хмельницького, Києва, Львова. Проїдемо 20 кілометрів. Після цього буде виступ місцевих гонщиків, роздамо браслети для дітей і пам’ятки для водіїв», - розповідає Володимир Огойко.

Водії слухають настанови організаторів

Каже, що таким заходом хочуть привернути увагу пішоходів, які мають уважно переходити дорогу. Водіїв закликають бути ввічливими на дорозі, і в місті, і поза містом, не перевищувати швидкість.

На автопробіг, за словами організаторів, приїхало близько 80 учасників

«Комунальників просимо виконувати свою роботу вчасно, щодо дорожньої розмітка, освітлення. Поліцію просимо бути чесними і лояльними до водіїв, бути законом для громадян», - додає автомобілст.

На склі автівок учасники наклеїли листівки

За його словами, найчастіше правила дорожнього руху порушують пішоходи. Тому необхідно контролювати рух, і навіть на пішохідному переході впевнитись, що водій дійсно пропускає.

Учасники проїхали одне кільце - 20 кілометрів

«Пішоходи не дивляться на дорогу, коли поспішають. Автомобіль важить біля двох тон, тому йому проблематично швидко загальмувати, - розповідає водій із 10-річним досвідом Олександр. Відколи за кермом, звичайно, потрапляв у ДТП. Востаннє – водій вилетів на зустрічну смугу. Сталася аварія. Після неї мій автомобіль не вдалося врятувати. Купив новий».

На автопробіг до Хмельницького приїхали представники організації «Авто-Євро-Сила». Мета її діяльності - захистити власників транспортирних засобів із європейськими номерами, надати їм юридичну підтримку.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую