ye-logo.v1.2

У листопаді на ZIKу стартує новий проект «Крок у Європу» На правах реклами

Суспільство 2885
Над проектом працюють двоє журналістів – Наталка Пиртик і Оксана Височанська
Над проектом працюють двоє журналістів – Наталка Пиртик і Оксана Височанська

Телеканал ZIK запускає цикл сюжетів «Крок у Європу».

Це матеріали, які пропагують європейські цінності, розповідають про спосіб життя і ведення бізнесу в Євросоюзі, а також знайомлять українського глядача із культурою і традиціями західних країн. Окрім того, журналісти ZIKу покажуть спосіб, як українські реалії адаптувати до європейського законодавства, за яких умов наші дрібні підприємці зможуть торгувати на міжнародному рівні, а умови життя простих людей наблизяться до європейських.

Перший сюжет вийде в ефір уже 6 листопада. Це буде історія про українських студентів-медиків, які їдуть вчитися до країн ЄС. «Багато з них повертаються і стають успішними в Україні. Але ми покажемо не просто історії успіху таких людей, а також особливості навчання у європейських вишах, зокрема в австрійських, і, звісно, порівняємо їх з українськими реаліями. Намагаємося привернути увагу молоді до тих можливостей, які відкривають їм знання, адже це ключ до всього», – пояснює мету спецпроекту на ZIKу його співавтор Наталія Пиртик.

В наступних програмах – розповіді про якісні і безпечні дороги Німеччини та відповідь на запитання: як українським шляхам досягнути того ж рівня. Також автори спецпроекту підготували матеріал про те, як українським сирам потрапити на європейські ринки і чому досвідчені люди, які варять унікальну бринзу, їдуть на заробітки в Польщу.

«На такій польській полонині, де третина пастухів – українці із Верховинщини, господар – наймолодший у Польщі ватаг із дипломом. Матеушу 26 років, в його отарі 300 овець і це ще невдалий рік, нарікає хлопець. Каже, ватаг мусить бути і пастухом, і бухгалтером, і менеджером одночасно. Він сам відвозить пастухам на полонині їжу, допомагає заганяти і доїти овець, шукає покупців для сирів. І сам звертається в різні європейські установи в пошуках дотацій. Власне, оте вміння – поєднувати кілька професій і шукати гроші на розвиток справи – найбільше мене вразило і я хочу показати на прикладі Матеуша напрямок, в якому повинні рухатися і наші, українські, ватаги» – ділиться враженнями від зйомок Оксана Височанська.

Новий проект «Крок у Європу» на телеканалі ZIK виходить за підтримки Фундації Міжнародної Солідарності, Агентства США з міжнародного розвитку USAID, ГО «Інтерньюз-Україна» та Товариство Лева. При підготовці освітніх матеріалів партнером виступив освітній проект «Дивись ширше».

Довідка
Над проектом працюють двоє журналістів – Наталка Пиртик і Оксана Височанська. Це не перша їх робота в євротематиці. Раніше в ефірі телеканалу ZIК уже виходили цикли матеріалів «Курс на ЄС» (2014) до річниці підписання Угоди про Асоціацію з ЄС і «Знання з Європи» (2016).
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую