ye-logo.v1.2

Подолян запрошують на 13 фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Афіша 1978
На Хмельниччині фестиваль триватиме з 2 до 24 листопада
На Хмельниччині фестиваль триватиме з 2 до 24 листопада. Фото: vk.com

Кращі документальні фільми на тему прав людини побачать у понад 250 містах і містечках країни.

У жовтні стартує XIII Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року найкращі документальні фільми на тему прав людини зможуть побачити мешканці понад 250 міст і містечок  України.

“Центральна тема цьогорічного фестивалю – «Крізь ілюзії», адже сьогодні країни й народи прощаються з багатьма своїми ілюзіями. Руйнується ілюзія про стабільність того світовлаштування, про яке разом домовилися сильні демократичні країни. Розвіялася ілюзія всього світу про слабкість України й нездатність українців до самоорганізації. Перед українцями, своєю чергою, постало фундаментальне питання: чи не час владі й суспільству позбавитися ілюзії, що країну можна реформувати без змін базових відносин в економічній, соціальній та культурній сферах”, - зазначають організатори.

На фестивалі можна буде переглянути історії про міграційні процеси («Заробітчанський шлях» Олени Федюк), реабілітацію після війни («Про чоловіків та війну» Лоран Бекю-Ренар), несприйняття іншості («Звіть мене Маріанною» Кароліни Белявської й «Парк збоченців» Фріди Баркфорс та Лассе Баркфорс), жіночий активізм за авторитарних режимів («Задириста горобка» Нанфу Вонг та «Жіноча «Солідарність» Марти Дзідо й Пьотра Шлівовського) і багато інших.

Організовують Мандрівний Docudays UA. Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв». У Хмельницькому фестиваль проводить ХОГО «Подільська правова ліга».  Покази кінострічок відбудуться у  конференц-залі ХОГО «Подільська правова ліга», обласному та міському центрах зайнятості, кінотеатрі ім. Т.Г.Шевченка, Національній академії Державної прикордонної служби України ім .Б.Хмельницького, кількох школах, університетах та коледжах міста. Організатори кажуть, що афіші з детальноб інформацією про час та назву фільму уже надіслали до усіх закладів.

Графік показів Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую