ye-logo.v1.2

На Ярмолинеччині орендар платив за землю у 18 разів менше, ніж передбачено законом

Суспільство 1468
Тепер орендар платитиме у 18 разів більше
Тепер орендар платитиме у 18 разів більше. Фото: dt.ua

Місцевий бюджет недотримував значну суму коштів.

 Ярмолинецький суд задовольнив позов прокуратури про внесення змін до договору оренди 100 гектарів земель державної власності, розташованих на території Тарасівської сільської ради. За втручання прокуратури місцевий бюджет отримуватиме у вісімнадцять разів більше коштів від орендаря землі.

Як повідомив заступник керівника Городоцької місцевої прокуратури Ігор Бантюк, ще у 2005 році між райдержадміністрацією та одним із громадян укладено договір оренди зазначеної земельної ділянки строком на 40 років. Тоді розмір орендної плати становив 5000 гривень у рік та тривалий час не змінювався.

«Хоча, згідно з Податковим кодексом України, розмір орендної плати повинен складати не менше 3 відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки, тобто близько 94 тисяч гривень. За таких обставин місцевий бюджет недотримував значну суму коштів», - додали у прокуратурі.

Орендар пропозиції врегулювати вказане питання у добровільному порядку проігнорував, тому прокуратура звернулася до суду з позовними вимогами.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую