ye-logo.v1.2

Смертельна аварія в Хмельницькому - майже два роки минуло і черговий вирок суду

Кримінал 2476
Аварія, в якій загинув 53-річний чоловік, сталася наприкінці листопада 2014 року
Аварія, в якій загинув 53-річний чоловік, сталася наприкінці листопада 2014 року. Фото: mvs.gov.ua

Хмельницький міьскрайонний суд розглянув дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинув пішохід

Аварія, яку розглянув суд, сталася в обласному центрі ще 24 листопада 2014 року. Вранці того дняавтомобіль "Daewoo" наїхав на 53-річного пішохіда, який переходив дорогу в невстановленому місці.

Цю справу Хмельницький міськрайонний суд розглядав вже вдруге. Спочатку в лютому цього року водія "Деу" позбавили волі на чотири роки, з іспитовим терміном на 2 роки. Та рідні загиблого не погодилися та подали апеляцію,в якій вимагали реального терміну покарання. Апеляційний суд Хмельницької області вирішив скасувати рішення міськрайонного та призначив новий судовий розгляд.

Новий склад суду розглянув справу майже дворічної давнини. За показами водія, він їхав вулицею Курчатова в напрямку Проскурівського Підпілля зі швидкістю біля 40 кілометрів на годину. Здійснюючи об'їзд тролейбуса, відволікся, перевівши погляд на смугу зустрічного руху, а коли повернув погляд на дорогу, то побачив перед автомобілем темне п'ятно. "Будь яких невідкладних заходів до зменшення швидкості аж до зупинки керованого ним автомобіля не вжив та скоїв наїзд на потерпілого, який, як виявилось, перебігав проїзну частину дороги, в неустановленому для цього місці, з права на ліво по ходу руху автомобіля", - йдеться в рішенні суду. Як наслідок, чоловік отримав травми, від яких чоловік помер у кареті швидкої допомоги.

Хмельницький міськрайонний суд прийняв рішення, яке... співпадає із лютневим - "призначити водію покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. На підставі статті 75 КК України від відбування основного покарання його звільнити з випробуванням, встановивши іспитовий строк два роки".

Не виключено, що рідні загиблого знову подаватимуть апеляційну скаргу. А тому рішення ще не набрало законної сили.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую