ye-logo.v1.2

Здорове суспільство – це небайдужі люди, ті хто подадуть руку і допоможуть піднятись тим, хто оступився

Суспільство 8694

Говорячи про дітей , ми часто наголошуємо на їхній рівності, правах, зокрема і на праві жити у власній родині.

Діти рівні у своїх правах незалежно від походження…
Кожна дитина має право виховуватись в родині.

Конвенція ООН про права дитини

На жаль, окрім рівних прав , є ще й різні можливості. Часто думаю над тим, чому сьогодні у багатьох родинах такі обставини, що їхні діти змушені жити в закладах інституційного догляду.

Сирітство – жорстокий присуд, який часто визначає долю дитини.

Але хто винен у цьому? Точно не дитина!

Протягом останніх років Україна переживає складні часи. Сотні українських сімей живуть за межею бідності, потерпають від воєнного конфлікту на сході України. Але особливо вразливою є сьогодні категорія дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Всі ці діти проживають в дитячих будинках та школах- інтернатах, але життя їх там не легке!

У розвинутих країнах вже давно відмовились від інтернатної системи виховання, яка більше шкодить, ніж допомагає дітям. Вихованці інтернатів звикли жити за чіткими правилами у закладі і в реальному житті вони не вміють багато речей, які для нас здаються звичними. Вони не вміють спілкуватись з навколишнім світом, не мають найпростіших побутових навичок. Такі діти не знають, якою має бути сім’я! За статистикою впродовж 5 років після випуску з інтернату кожен п’ятий вихованець стає бомжем, кожен другий вдається до протиправних дій, стає злочинцем, а кожен сьомий намагається покінчити життя самогубством.

Саме нашим дітям жити з цими дітьми! Саме наша відповідальність допомогти цим дітям!

Вже не один рік держава декларує реформи у сфері інтернатних закладів. Але без участі кожної небайдужої людини цим реформам важко і практично неможливо буде відбутись!

Держава — це ми і вона, держава — потребує нашої підтримки! Ми разом можемо багато зробити! Зараз дуже важлива підтримка кризових родин. Якщо ви знаєте такі родини, то не осуджуйте, а допоможіть. Здорова громада і суспільство – це небайдужі люди, які не просто будуть спостерігати, як хтось «котиться вниз», а ті хто подадуть руку і допоможуть піднятись тим, хто оступився. Насправді, підтримати людину не так важко. Інколи добре слово важить більше, ніж будь-що. Цим родинам важливо побачити вашу підтримку. Вони повинні знати, що вони не самі. Вчасна підтримка таких сімей збереже від сирітства багато дітей!

Закликаю не бути байдужими, а об’єднуватись для добрих справ! Україна — це країна, де житимуть щасливі діти! Житимуть у родинах, щасливі без війни, злиднів та насильства!

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую