ye-logo.v1.2

Вперше у Хмельницькому відбудеться шоу-проект «АРТ-СТУД-ФЕСТ» (ГОЛОСУВАННЯ)

Афіша 3479

Студенти університетів та коледжів змагаються у художній самодіяльності.

Шоу-проект «АРТ-СТУД-ФЕСТ» у Хмельницькому відбувається вперше. Це загальноміський конкурс з художнього аматорського мистецтва серед навчальних закладів 2-4 рівнів акредитації. Ідея проекту належить Сергію Щербанюку, заступникові директора Хмельницького міського будинку культури.

«Ми зіткнулися з проблемою: якщо у місті в культурно-мистецькій сфері школи нормально представлені, то студентська молодь, а тим більше – іногородня, чомусь випадає з нашого поля зору, - розповів Сергій Щербанюк. – Ми вирішили це виправити і провести нестандартний конкурс, який зміг би зацікавити студентів коледжів та університетів нашого міста” — розповів Сергій Щербанюк.

Конкурс проходить у три етапи. Перший завершився 1 листопада. Це були відбіркові тури всередині самих навчальних закладів, там відбувалися огляди художньої самодіяльності і відібрали кращі номери.

Організатори переглянули близько 60 номерів, об'їздили 7 вищих навчальних закладів у Хмельницькому і записали близько 40 відеоробіт, що потрапили у півфінал.

Зараз триває другий етап конкурсу – онлайн-голосування. Переглянути номери і проголосувати за учасників можна до 14 листопада. А на міжнародний день студента, 17 листопада, відбудеться фінал шоу-проекту, де й визначать основних переможців конкурсу, а один з ВНЗ стане володарем Гран-Прі.

У кожній із чотирьох номінацій: музичне, хореографічне, образотворче і декоративно-прикладне мистецтво, театральне мистецтво і оригінальний жанр, можна було представити по три номера.

“Кращі номери ми відзняли і зараз стартував вже другий етап конкурсу – інтернет-голосування. Переглянути виступи і проголосувати за учасників можна на ютуб-каналі за посиланням. Голоси – це «лайки» під записами номерів учасників. І ті ролики, які наберуть найбільшу кількість вподобань, пройдуть до заключного етапу конкурсу, який відбудеться 17 листопада.

У фіналі буде представлено по п'ять найкращих номерів у всіх номінаціях, і від кожного окремого ВНЗ – не більше одного по кожній з них. Учасників судитиме професійне журі, і за підсумками відбору визначать переможців. А найголовніший приз, Гран-Прі фестивалю, отримає той начальний заклад, номери учасників якого наберуть найбільшу кількість балів у всіх етапах конкурсних відборів. Це буде чек на певну суму коштів. На перший раз плануємо виділити не менше 3 000 грн. Для зміцнення матеріально-технічної бази студентської самодіяльності закладу», – розповів заступник директора Хмельницького міського будинку культури.

Фінал шоу-проекту і заключний концерт відбудеться 17 листопада у приміщенні Хмельницького міського будинку культури.

Юлія Ковальчук, режисер-постановник фіналу конкурсу, розповіла, що перед фіналом відбудеться дві закриті репетиції. 

«Для кожного номеру ми зробимо постановку, підберемо костюми, правильно виставимо світло, буде хороший звук, телетрансляція... Ми хочемо, щоб усе було на професійному рівні, хоча участь беруть студенти, які займаються цим не професійно. Тому кожен ВНЗ буде представлений якнайкраще.

У фінал потраплять кращі з кращих. Та ми все-одно маємо анкети усіх учасників, відзняті ролики їх номерів, тому міський будинок культури обов’язково залучатиме цих дітей до загальноміських концертів. Адже фестиваль створений саме для того, щоб студенти виступали не лише на закритих заходах у своєму навчальному закладі, а щоб про них дізналося все місто. Сподіваємося, що й адміністрації навчальних закладів приділятимуть більше уваги таким студентам» - розповіла Юлія Ковальчук.

«Ми готові співпрацювати з навчальними закладами, але потрібно, щоб і ВНЗ хотіли цього. Для того, щоб ми знали про талановиту молодь і могли залучали її до участі у міських концертах і заходах, навчальні заклади мають самі до нас зверталися і пропонувати учасників» – поділився Сергій Щербанюк.

А поки що хмельничани можуть самостійно ознайомитися з талановитою молоддю. Ролики з номерами учасників можна переглянути на ютуб-каналі, а віддати голос за кращі з них – просто вподобавши відеозапис.

Голосування триватиме до 14 листопада.

Отож, голосувати варто під відео за цими посиланнями:

Номінації “Музичне мистецтво”

Номінація «Театральне мистецтво та оригінальний жанр»

Номінація «Хореографія» 

Номінація "Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую