clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Чи є м’ясо у магазинних пельменях?

Працівники редакції  продегустували 6 видів найпопулярніших у торговельній мережі пельменів одного виду — зі свинини та яловичини.

Працівники редакції продегустували 6 видів найпопулярніших у торговельній мережі пельменів одного виду — зі свинини та яловичини. . Фото: автора

Дізнавалися кореспонденти «Сайту Є. Гурман» в рамках чергової редакційної дегустації

За статистикою, кожен українець хоча б декілька разів на рік купує готові заморожені пельмені. Звісно, що їх ніяк не можна порівняти із домашніми, приготованими з хорошого м'яса й зробленими дбайливими руками. Але коли часу на замішування тіста й ліплення не вистачає, магазинні напівфабрикати неабияк виручають господинь. Багатьох також приваблює відносно невисока ціна, у порівнянні зі свіжим м’ясом. І даремно, адже дешевими якісні «вушка» не можуть бути, якщо в них справді є м'ясопродукти. Тому, якщо хочете смачні натуральні пельмені, забудьте про рекламні ролики й читайте уважно склад продукту.

В складі першими йдуть компоненти, яких найбільше в продукті
Взявши до рук пачку пельменів, у першу чергу знайдіть інформацію про дату виготовлення і термін придатності. В ідеалі він не повинен перевищувати одного місяця з моменту виготовлення. У крайньому випадку, допускається термін в три місяці. Якщо ж виробник запевняє, що пельмені можуть зберігатися близько року, то сміливо кладіть їх назад — у продукті мінімум натуральних інгредієнтів і максимум всіляких добавок і консервантів.
Запам’ятайте, що в переліку інгредієнтів першими йдуть компоненти, яких найбільше в продукті. Краще звернути увагу на ті пельмені, де склад фаршу і тіста вказано окремо, оскільки є ймовірність, що виробник хоче схитрувати та приховати справжній стан речей. В ідеалі до складу фаршу має входити м'ясо (краще 2-3 види), цибуля і спеції. Якщо в інгредієнтах зазначено рослинний білок, значить, в пельменях присутня соя, яка використовується для збільшення маси й здешевлення продукту. Спеції повинні бути перераховані поіменно, тобто сіль, перець, кріп, петрушка тощо. Якщо ж виробник вказав просто «спеції», то до їх складу цілком могли затесатися підсилювачі смаку, ароматизатори й інші ненатуральні компоненти.
У складі ж тіста мають бути борошно, вода, яйця, а не яєчний порошок, сіль і, можливо, олія. Крім іншого небажана наявність напівфабрикатів крохмалю, емульгаторів, камеді та «єшок».
Бажано, щоб на упаковці пельменів було вказано співвідношення м'яса й тіста, яке може бути 60/40, 50/50 і 40/60. Краще обирати той продукт, де м'яса більше або хоча б його кількість дорівнює тісту.

Колір якісних «вушок» тільки білий!
Закінчивши вивчати етикетку, придивіться до самих пельменів. Вироби мають бути цілими, рівними, акуратними, без тріщин, із щільно зліпленими краями. Колір якісних «вушок» тільки білий. Якщо пельмені мають сірий відтінок, то їх вже розморожували, жовтуватий свідчить про те, що в тісто додали барвник, ймовірно, для того, щоб приховати погану якість борошна. Якщо ж вироби віддають рожевим, то це ознака того, що крізь тонке тісто просвічується фарш, який теж був підфарбований, щоб приховати той факт, що м'ясо вже несвіже.

Розварюються пельмені із неякісного борошна
Кінцевим етапом перевірки пельменів є їх варіння і безпосередня дегустація. Якщо напівфабрикати розварюються, це свідчить про низьку якість борошна або нестачу яєць. Колір м'яса повинен мати сіруватий відтінок. Якщо ж воно рожеве, то у ньому присутній барвник. Велика кількість у фарші перцю, солі та інших спецій також вказує на спробу приховати несвіже м'ясо. 

*Наше тестування є непрофесійним, аматорським та абсолютно незалежним. Ви, шановні читачі, завжди можете скласти свою власну думку. Результати тестування стосуються лише зразків, які брали участь у дослідженні. Ми не відстежуємо подальші зміни продукту.
 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31