clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Просте домашнє печиво «Серпантин»

Печиво виходить не солодким. Тому, якщо ви солодкоїжка, збільшуйте кількість цукру.

Печиво виходить не солодким. Тому, якщо ви солодкоїжка, збільшуйте кількість цукру.. Фото: автора

Бюджетна випічка для тих, хто не любить довго стояти біля плити.

Це пісочне печиво дуже просте у приготуванні, тому для домашнього чаювання в колі сім’ї чи друзів підходить якнайкраще (насправді писала я набагато довше, ніж готувала!). Особисто для мене воно не стало якимось кулінарним відкриттям, оскільки печиво не є моїм улюбленим видом випічки, я відношуся до нього, м’яко кажучи, прохолодно. Але домашнім припало до смаку. Оригінальним печиво робить цікаве формування.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла або маргарину
200 г цукру
2 ч. л. ванільного цукру
2 яйця
400-450 г борошна (у мене пішло 500 г)
1 ч. л. розпушувача
4 ст. л. какао

На виході виходить близько 30 шт.


Приготування:
Масло розтерти з цукром і ванільним цукром виделкою. Додати по одному яйця, ретельно перемішати.


Додати розпушувач і просіяне борошно, замісити тісто (борошно додавати поступово, оскільки воно у всіх різне. Тісто трішки липне до рук – це нормально).


Тісто розділити на дві рівні частини. Одну скачати в кулю, загорнути в плівку й відправити у морозилку на декілька хвилин.

В іншу додати какао.

Ретельно вимісити (коричневе тісто не потрібно охолоджувати, оскільки какао робить його «тугішим» і воно до рук не прилипає).


Розкачати коричневе тісто у великий прямокутник (я скористалася однією хитрістю: розкачувала на харчовій плівці, так потім легше скрутити рулетик).


Світле тісто дістати з морозилки й розкатати в точно такий самий за розміром прямокутник (для цього раджу вирізати прямокутник з пергаменту за розміром темного тіста, і розкачати на ньому світле тісто).


Перекласти світле тісто на темне (пергамент прибрати).


Згорнути щільний рулет.

 

Покласти його в морозилку на 10-15 хвилин для того, щоб тісто трохи застигло і його простіше було різати.


Рулет нарізати шматочками (завширшки близько 1 см).


Деко встелити пергаментом, викласти печиво.


Поставити в розігріту до 180°С духовку, випікати протягом 15-20 хвилин (не перепечіть, печиво стане твердуватим! Поки гаряче - воно м'якеньке, але після охолодження стає розсипчастим).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: печиво виходить не солодким, але я саме так і люблю. Тому, якщо ви солодкоїжка, збільшуйте кількість цукру.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 11.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31