ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Нетрадиційний сирний бісквіт із яблуками та журавлиною

14 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4314
Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті!
Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті! Фото: автора

Дуже ніжна та повітряна випічка з соковитимити карамелізованими яблучками та кисленькими ягідками.

У цьому рецепті мене підкорила присутність сиру і відсутність традиційного для класичного бісквіту підходу: збивання жовтків та білків окремо. Крім того, тут присутні сухі дріжджі, але відстоювати опару не потрібно. Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті! Дуже рекомендую приготувати, оскільки це просто, швидко й результативно.
Там, де я взяла рецепт, про нього пишуть: «Це найніжніший і делікатний сирний бісквіт в світі. Феноменально повітряне тісто». Так і є! А щоб випічка була цікавішою, я вигадала до неї цікавий декор-начинку.

Інгредієнти:
2 яйця,
200 г цукру,
180 г домашнього вологого сиру,
70 мл сметани (20%),
1,5 склянки борошна (склянка 250 г),
1 ч. л. соди,
1 ч. л. сухих дріжджів (у мене «Саф-Момент»),
ванілін,
3-4 яблука,
жменя в’яленої журавлини.
Для заливки:
50 г вершкового масла,
100 г цукру,
50 мл вершків,
50 мл коньяку чи бренді,
2-3 яблука,
жменя журавлини.

Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном до пишної піни, додати соду, гашену оцтом, перемішати. Потім додати сир і сметану, вимішати ретельно вінчиком. Всипати просіяне борошно, дріжджі, ретельно все перемішати (тісто має бути трохи густішим, ніж для звичайного бісквіту, оскільки яблука пустять сік).


Яблука почистити, нарізати дрібними кубиками. Додати їх у тісто разом із журавлиною, перемішати.
Форму для випікання встелити пергаментом та змастити маслом. Вилити тісто.


Випікати протягом 20-25 хвилин при температурі 180ºС (режим «верх-низ»).


Приготувати заливку: на сковорідці розтопити масло з цукром (не мішати!). Коли маса почне коричневіти по краям, влити обережно вершки (спочатку почнеться активне бурління, але поступово воно зійде нанівець!), перемішати й додати коньяк. В готову карамель покласти шматочки яблук (без шкірочки!) та журавлину. Карамелізувати фрукти з ягодами протягом 5-7 хвилин.


Вилити заливку у форму з біскітом та залишити до повного застигання.

Охолоджений пиріг вийняти з форми та нарізати порційними шматочками (краще поставити на холод, щоб карамель схопилася і начинка не «сповзала» при нарізанні).

Я залишила трішки карамелі й декорувала нею зверху тарілочку з пирогом.


 

солодка випічка, бісквіт, сирний бісквіт, сирна випічка, випічка з яблуками, журавлина, дріжджі, карамель, карамелізовані яблука

Коментарі:

  Так  Ні, дякую