Гаряча тема:
- Війна
У цьому рецепті мене підкорила присутність сиру і відсутність традиційного для класичного бісквіту підходу: збивання жовтків та білків окремо. Крім того, тут присутні сухі дріжджі, але відстоювати опару не потрібно. Такого ніжного і дуже гармонійного бісквіту я давно не їла. Він просто тане у роті! Дуже рекомендую приготувати, оскільки це просто, швидко й результативно.
Там, де я взяла рецепт, про нього пишуть: «Це найніжніший і делікатний сирний бісквіт в світі. Феноменально повітряне тісто». Так і є! А щоб випічка була цікавішою, я вигадала до неї цікавий декор-начинку.
Інгредієнти:
2 яйця,
200 г цукру,
180 г домашнього вологого сиру,
70 мл сметани (20%),
1,5 склянки борошна (склянка 250 г),
1 ч. л. соди,
1 ч. л. сухих дріжджів (у мене «Саф-Момент»),
ванілін,
3-4 яблука,
жменя в’яленої журавлини.
Для заливки:
50 г вершкового масла,
100 г цукру,
50 мл вершків,
50 мл коньяку чи бренді,
2-3 яблука,
жменя журавлини.
Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном до пишної піни, додати соду, гашену оцтом, перемішати. Потім додати сир і сметану, вимішати ретельно вінчиком. Всипати просіяне борошно, дріжджі, ретельно все перемішати (тісто має бути трохи густішим, ніж для звичайного бісквіту, оскільки яблука пустять сік).
Яблука почистити, нарізати дрібними кубиками. Додати їх у тісто разом із журавлиною, перемішати.
Форму для випікання встелити пергаментом та змастити маслом. Вилити тісто.
Випікати протягом 20-25 хвилин при температурі 180ºС (режим «верх-низ»).
Приготувати заливку: на сковорідці розтопити масло з цукром (не мішати!). Коли маса почне коричневіти по краям, влити обережно вершки (спочатку почнеться активне бурління, але поступово воно зійде нанівець!), перемішати й додати коньяк. В готову карамель покласти шматочки яблук (без шкірочки!) та журавлину. Карамелізувати фрукти з ягодами протягом 5-7 хвилин.
Вилити заливку у форму з біскітом та залишити до повного застигання.
Охолоджений пиріг вийняти з форми та нарізати порційними шматочками (краще поставити на холод, щоб карамель схопилася і начинка не «сповзала» при нарізанні).
Я залишила трішки карамелі й декорувала нею зверху тарілочку з пирогом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: