ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відбувся другий випуск інструкторів Сил спецоперацій

Суспільство 4229
Зараз закладається фундамент нової школи підготовки спецпризначенців
Зараз закладається фундамент нової школи підготовки спецпризначенців. Фото: автора

Спецпризначенців готували за стандартами НАТО.

 У Хмельницькому сьогодні, 16 листопада, урочисто вручили сертифікати 35 інструкторам Сил спеціальних операцій (ССпО). Це вже другий випуск спецпризначенців, яких готували майже півроку в рамках програми Об’єднаної багатонаціональної групи (США, Литва, Латвія, Естонія).

Командувач ССпО Ігор Луньов зазначає, що підготовка інструкторів - важливий крок у розбудові загальної архітектури Збройних сил України. Це військовослужбовці, які стануть основою для подальшого закладання системи підготовки Сил спецпризначення.

«У світовій практиці Сили спецпризначення є основним інструментом у гібридній війні як протидія загрозам. Ми докладаємо максимально зусиль, аби вони стали хірургічно заточеним інструментом у війні на Сході країни. При підготовці ми максимально використовуємо той досвід, який здобули під час АТО», - сказав Ігор Луньов.

Сили спеціальних операцій Збройних Сил України поповнили 35 інструкторів

Як пояснює командувач, до випуску дійшли не всі, хто розпочинав навчання: з-понад 300 бійців отримали сертифікати лише 35. Бійці зізнаються, що було важко більше морально, ніж фізично. Їх готували як спеціалістів у сферах тактичної медицини, збройної справи, інженерної підготовки тощо.

Із сотень охочих стати інструкторами до кінця дійшли не всі

«Найважче було під час перших двох тижнів підготовки. У цей період нас покинуло більшість бійців. Залишилися лише найбільш мотивовані. Ми думали, що після цього все закінчиться, але насправді найскладніше тільки почалося. Більше було практики в польових умовах, спали по кілька годин в день, працювали з новим обладнанням», - розповідає інструктор навчально-тренувального центру Денис.

Це вже другий випуск інструкторів

«Щодня було щось нове. Ми не знали, чого чекати, і навіть придумали приказку «Легкий день був вчора». Жили ми здебільшого в польових умовах, тренували навички, які отримали в класі. Я обрав Сили спецоперацій, бо хочу працювати з професіоналами», - додає інструктор Олександр.

Випускників привітало керівництво

За словами командувача Ігоря Луньова, на створення матеріально-технічної бази навчально-тренувального центру ССпО залучено 11 мільйонів гривень, на інфраструктуру виділено до 40 мільйонів гривень. Готовність центру складає близько 90 відсотків. Третій курс підготовки інструкторів розпочнеться вже в січні.

Представники іноземних країн-партнерів об’єднаної багатонаціональної групи теж були на урочистостях

Бійці отримали сертифікати

Участь в урочистостях взяв командувач Сил спеціальних операцій ЗС України генерал-майор Ігор Луньов

За словами командувача в строю знаходяться найсильніші та найпідготовленіші бійці

До кінця цього місяця буде відкрито власний, сучасний навчально-тренувальний центр ССпО

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую