ye-logo.v1.2

У Хмельницькому з'явилась перша сортувальна лінія для сміття

Суспільство 4370
Фото: www.khmelnytsky.com/index.php

Лінію збудувала приватна фірма за чеським проектом.

Учора, 15 листопада, у Всесвітній День вторинної переробки відходів, в обласному центрі відкрили сортувальну лінію для сміття. У міській раді повідомляють, що працює лінія поблизу міського сміттєзвалища.

“Робітники сортують папір, деревину, металобрухт, повністю вилучають всі види пластмас: ПЕТ-пляшку (за кольорами), вироби з поліетилену, поліпропілену, полістиролу, полівінілхлориду, полікарбонату (флакони, каністри тощо). Також вилучають склобій. Вся вторинна сировина відвантажується на переробні підприємства”, - зазначають на сайті міської ради.

У планах розширити потужності, поставити додаткову сортувальну лінію, аби на 100 % переробляти побутові відходи міста на підприємстві. Виробничу діяльність виконують семеро людей.

“Сміттєвози Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» доставляють тверді побутові відходи на проммайданчик, після чого вивантажують сміття на бетоновану площадку, звідки воно за допомогою фронтального навантажувача подається в приймальний бункер сортувальної лінії. Далі, робітники проводять сортування відходів для переробки. Органічні залишки із транспортера знову навантажуються у самоскиди і вивозяться на робочу карту полігону”, - додають у міські раді Хмельницького.

Відсортована та перероблена сировина, пресується в тюки вагою 300-500 кг. і за допомогою автонавантажувача відправляється на склад готової продукції.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую