ye-logo.v1.2

На лікування до США нарешті відправили хмельницького спецпризначенця Олександра Петраківського

Суспільство 3572
Фото: mil.gov.ua

На лікування закордоном та іноземних лікарів батьки Героя України покладають великі надії.

 Спеціальним бортом з України до США вилетів для проведення лікування в США Герой України майор з Хмельницького Олександр Петраківський. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

Разом з ним до США вилетіли батьки офіцера. Як повідомив батько пораненого Петро Петраківський, вони з матір’ю налаштовані оптимістично, і покладають великі надії на лікування закордоном та іноземних лікарів.

«Настрій в мене бойовий, ми надіємось на Бога та на золоті руки медичних фахівців Америки, і надіємось, що вони сина поставлять на ноги», — наголосив батько Героя України майора Олександра Петраківського.

Нагадаємо, 20 липня 2014 року група спеціального призначення під керівництвом Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони нашої техніки до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. У ході бою Олександр Петраківський віддав підлеглому свій кевларовий шолом і врятував йому життя. Але сам отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони.

Під час лікування воїна в госпіталі було зроблено лікарську помилку, факт якої визнано комісією МОЗ: йому ввели дуже велику дозу наркозу, через що в Олександра зупинилося серце, а трубку для дихання вставили в стравохід. Відтоді родина постійно збирала кошти на продовження лікування і реабілітацію спецпризначенця за кордоном і навіть виставила на продаж його нагороду Героя України. У червні 2016 року в питання втрутилася Адміністрація Президента, необхідну суму на його лікування у США в уряді знайшли два місяці тому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую