ye-logo.v1.2

Сила соцмереж: у Кам’янці-Подільському водія маршрутки звільнили після скарги у Фейсбуці

Суспільство 3640
vladavto.com
vladavto.com

За слів очевидців, чоловік нагрубив учаснику АТО, а після зауваження пасажирки висадив її з маршрутного таксі.

Кілька днів тому жителька міста Наталя Бойко написала у соціальній мережі, що водій маршрутного таксі №10 у Кам'янці-Подільському висадив її посеред дороги, бо та заступилася за учасника бойових дій. Зі слів Наталії Бойко, найбільше її вразило те, що ніхто з пасажирів не підтримав ані її саму, ані учасника АТО.

«Почуваюся пригнічено, розлючено й узагалі – препаскудно! Сьогодні мене вигнали з маршрутки! Просто посеред дороги водій зупинився і сказав, що він поламався, доки я не вийду! Знаєте чому? Бо на зупинці виходив чоловік, показав посвідчення УБД, на що водій зреагував дуже дивно: ″Я тут вже одному під базаром казав, ти шо не чув? Коли сідаєш, маєш показувати, а я тобі скажу, чи можна!″. Кажу: ″Шановний, є закон України, в якому чітко прописані пільги УБД, і Ви зобов`язані перевозити таких людей, навіть якщо їх буде вся маршрутка!″... Сварилися ми довго. Потім він сказав мені вийти, і ще сказав, що він на маршрут виїхав гроші заробляти, а не нуждающихся возити...» - написала кам`янчанка.

Дуже швидко цей пост розповсюдили жителі міста. А вже наступного дня справу розглядали на засіданні 21 сесії Кам`янець-Подільської міської ради. 

Учора, 16 листопада, на сайті Відділу пасажирських перевезень м. Кам'янця-Подільського з`явилося повідомлення про те, що найманого водія маршрутки звільнили.

«За дорученням заступника міського голови Сергія Бабія відділом пасажирських перевезень терміново проведено службове розслідування щодо відповідності інформації про прикрий інциндент водія маршруту №-10 з приводу пільгового перевезення учасника АТО оприлюдненої 15.11.2016 р.в соц.мережах. За результатами перевірки факти грубого відношення найманого водія маршрутки ВХ 45-06АЄ, що належить ТзОВ "ТРАНС-ПОДІЛЛЯ", підтвердились. Водія відсторонено від роботи та на протязі дня буде звільнено» - йдеться у повідомленні.

Та в мережі розгорнулася справжня полеміка, і дехто навіть став на захист водія. Та його дружина, Наталія Білоус, стверджує, що усі коментарі, у яких підтримали її чоловіка, видалили.


«…Буде громадьська організація знати на зборах за що відчитатись! Не за кошти, а за водія якого звільнили! Оце роботу зробили… Молодці, просто водій попав не в той час, не в тому місці, на цьому місці міг бути кожен другий.
…Хамства не було, була провокація! Ми всі люди! Але чомусь про людяність забувають навіть ті самі учасники АТО… Котрі ідуть п'яні, водій запитує посвідчення, вони відповідають "може в морду тобі їх кинути тих 3.50 грн"… Їм можна хамити, все робити, вони ж учасники "АТО"… Є два боки у всіх ситуацій, але людяність, перш за все. Залишаймося людьми!» - написала жінка.

Наталя Бойко, яка зробила допис, стверджує, що була категорично проти звільнення водія, що достатньо було просто вибачитися на зборах перед хлопцями, а не зі скандалом йти з роботи.

Та дружина стверджує, що ні про які збори вони не знали.

«Поклали перед фактом. Ми не такі горді, ми вибачатись уміємо… Чесно нам ніхто нічого не пропонував! Дуже жаль, що у нас все так, без людини, взяли і звільнили… Ця людина не була на обговорені цього питання… Ми заробляємо чесною працею, а не збираємо від чесних людей і заробляємо на них… Ви виграли, радійте перемозі…» - відповіла Наталія Білоус.

Та у Наталії Бойко залишилося ще одне запитання.

«…Судячи з усього написаного в обговореннях та до мене в приват дружиною водія, з водієм ніхто ніякої роботи не провів. просто звільнили. а це прикро… й ще одне. звільнити водія, але залишити висіти в маршрутці роздруковану інформацію, що перевозять ТІЛЬКИ ОДНОГО ПІЛЬГОВИКА В ОДИН КІНЕЦЬ - це не робота... тому, …доробляємо справу до логічного завершення - бо це схоже на чергову піар-галочку» - написала жінка.


Ситуацію пояснив Сергій Бабій, заступник міського голови Кам`янця-Подільського.

«У місті є «Рада перевізників». Раніше до них звернулася спілка учасників АТО, і на одному з засідань було вирішено, що ми не будемо дискутувати з приводу того, потрібно чи ні безкоштовно перевозити учасників АТО. Була усна домовленість з перевізниками, що це має бути безкоштовно. Крапка. І таких інциндентів ніколи не виникало. Але у цьому випадку окремий найнятий водій дозволив собі в грубій формі відповісти учаснику бойових дій, і дот того ж висадити пасажирів. Люди не вказали, ні його прізвища, ні номеру маршрутного таксі, але за годину цього водія відшукали. Після невеликого розслідування ми відсторонили його від роботи і від пасажирський перевезень у місті. А звільнив його вже власник маршруту, бо у нього до водія ще раніше були претензії , а не тільки з цього приводу. Це одинокий випадок, то ж сподіваємося, що надалі таких проблем не виникатиме» - розповів Сергій Бабій.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую