ye-logo.v1.2

Київ у вогні, барикади і воля: у Хмельницькому показують виставку фото з Майдану

Культура 2387
В експозиції 48 світлин
В експозиції 48 світлин. Фото: автора

Фотовиставку "Палаючий січень" презентує фотохудожник з Рівного.

 Застиглі миті Революції Гідності показують у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва. Відкрилась виставка сьогодні, 17 листопада. В експозиції під назвою "Палаючий січень" представлено 48 вражаючих світлин про те, як українці виборювали незалежність. Автор фотографій історичних подій січня 2014 року – рівнянин Сергій Бусленко. 

«Фото зроблені у січні на Майдані в Києві. На жаль, автор робіт Сергій Бусленко з об’єктивних причин не зміг приїхати на відкриття виставки, - зазначив директор музею Костянтин Жданов. - Це репортажна зйомка, видно, що бере участь у революції не тільки молодь, а й люди поважного віку, що Майдан згуртував всіх».

На фото зображено дух Майдану, громадська позиція та неймовірне піднесення в очах народу. За словами заступниці міського голови Галини Мельник, ми всі є очевидцями історії, але далі її забуваємо, ідучи вперед. Фотографи, художники, журналісти залишають свої спогади у творчості.

На вулиці Грушевського в Києві відбулись численні зіткнення протестувальників

«Революція Гідності – звучить романтично, але якби не такі жертви. Кажуть, нація має пройти через горнило і кров, щоб відбутися. Ми мабуть якраз проходимо це горнило. Але ж ми це робимо вже 350 років. Нам державність далась 1991 року без крові, тепер виборюємо її кров’ю наших синів», - додала Галина Мельник.

Автор робіт не зміг приїхати

Оскільки автор приїхати не зміг, подарунок і подяку за нього отримував друг по цеху Анатолій Іванов, член Спілки фотохудожників України. Як він зауважив, ці фотографії – не улюблений жанр Бусленка. Адже його – це естетика, фото «ню», природа. Але душа справжнього патріота не могла не брати участь у цих подіях.

Більшість фото зроблені 19 січня 2014 року

«Ця виставка справляє великий емоційний вплив. Тут згорілі автобуси, у нас були тролейбуси. Хочу сказати, що історію творять прості люди, а не тільки герої», - сказав Анатолій Іванов.

Фотограф зафіксував, як палав Київ

Виставка «Палаючий січень» експонувалась у Мадриді в центрі сучасного мистецтва, У рівненській фотогалереї Національної спілки фотохудожників України та в Словаччині в місті Бардейові. Тепер уже – у Хмельницькому. Особливо уважні можуть знайти на світлинах наших земляків.

На фото видно цікаві написи

Фотовиставку «Палаючий січень» можна побачити в музеї-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56).

Подивитися історичні знімки прийшли і діти

На світлинах є і наші земляки

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую