ye-logo.v1.2

Ні! Зарплаті в тіні. У центрі Хмельницького підприємців закликали працювати офіційно

Суспільство 2856

Флешмоб організували пенсійний фонд, управління соцзахисту і міська рада.

Сьогодні, 18 листопада, у самому центрі Хмельницького працівники пенсійного фонду міста та управління соцзахситу організували флешмоб. Із плакатами в руках і вигуками “Ні! Зарплаті в тіні” вони пройшли центральною вулицею міста. Таким чином, управлінці хочуть привернути увагу до питання легалізації зайнятості населення.

“Ми запропонували таку ідею флешмобу, звернулись із пропозицією до міського голови. Він ідею підтримав, доручив управлінню соцзахисту її втілити і от ми всі разом зараз тут, - каже перший заступник начальника управління пенсійного фонду міста Марія Лужанінова. Ми хочемо, щоб люди зрозуміли, що легальна заробітна плата, це не тільки кошти в кишені, а й соціальна гарантія кожного громадянина. Це отримання страхового стажу для призначення пенсії, різноманітні страхові виплати у вигляді лікарняних листів, допомога по безробіттю. Ситуації в життя бувають різні і легальна заробітна плата гарантує людині не тільки добробут, а й захист в різних соціальних напрямках”.

Марія Анатоліївна додає, що вони неодноразово проводять зустрічі із підприємцями. Результати роботи помітні, їх чітко бачить фіскальна служба. З квітня офіційно зареєстрували свою діяльність більше тисячі підприємців.

На флешмоб збирались у центрі міста

“Коли людям виплачують легальну заробітну плату, то сплачуюються усі податки, збільшується пенсія, ідуть кошти на освіту і охорону здоров'я. Ми по міст проводимо роботу, не передовіряємо, а обстежуємо. На центральні вулиці працює більше 50% неоформлених. Ми просимо, переконуємо, запрошуємо всіх роботодавців до управління на засідання робочих груп”, - каже начальник управління праці і соцзахисту хмельницької міської ради Словян Воронецький.

Легальна зарплата - гарантія соціального захисту людини

Додає, що така акція спрямована на те, щоб роботодавці і праціники зрозуміли, що мають отримувати легальну заробітну плату, як і громадяни європейських країн. 

Управлінці пройшли центральною вулицею міста

Перехожим роздавали інформаційні бюлетні

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую