ye-logo.v1.2

Два підприємства області вже двічі оштрафовані і на три роки відсторонені від участі у держзакупівлях

Економіка 1574
Фото: energolife.info

Антимонопольники вже вдруге оштрафували підприємства, які торгують м‘ясом та м’ясопродуктами.

У березні 2014 році ТОВ «Заготівельник» (с. Велика Калинівка, Хмельницький район) та ТОВ «Продлінія» (смт. Війтівці, Волочиський район) брали участь у державних закупівлях консервів, готових страв з м’яса та м’яса великої рогатої худоби, які оголосив відділ освіти, молоді та спорту Славутської РДА.

Антимонопольний комітет побачив тоді порушення і оштрафував ці підприємства на 272 тис. грн.
Наступного 2015 року обидва товариства знову взяли участь у державних закупівлях і знову консервів, готових страв з м’яса та м’яса великої рогатої худоби, і знову для відділу освіти, молоді та спорту Славутської РДА.

Згодом антимонопольний комітет встановив, що обидва товариства представляла під час торгів одна уповноважена особа, а подані на конкурсниі торги документи готувалися узгоджено. Тоді перемогло ТОВ «Продлінія».

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України знову оштрафувало і ТОВ «Заготівельник», і ТОВ «Продлінія» загалом на 118 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії. У відомстві кажуть, узгоджені дії призвели до спотворення результатів торгів.

Ці ж самі товариства цього року вже були оштрафовані на 78 тисяч гривень за антиконкурентні узгоджені дії, під час закупівлі у березні 2014 року масла вершкового для того ж таки відділу освіти, молоді та спорту Славутської РДА. 

«Відповідно до чинного законодавства ТОВ «Заготівельник» та ТОВ «Продлінія» не приймають участь у державних закупівлях протягом 3 років», – повідомили в Антимонопольному комітеті.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую