ye-logo.v1.2

Через порушення санітарних норм у готелі «Ксенія» до медиків звернулись уже 67 осіб

Суспільство 2057
У результаті отруєння під час поїздки на танцювальний конкурс в Кам
У результаті отруєння під час поїздки на танцювальний конкурс в Кам'янці-Подільському постраждали 59 дітей з Київської, Харківської, Одеської та Сумської областей. Фото: pogliad.ua

Діти забрали залишки продуктів з собою і споживали їх ввечері і наступного ранку.

 Кількість потерпілих від отруєння на фестивалі у Кам’янці-Подільському зросла. За повідомленням Держпродспоживслужби, станом на 23 листопада, за медичною допомогою із симптомами гострої кишкової інфекції звернулись 67 осіб, з яких 59 дітей та 8 дорослих.

«46 осіб відмовились від госпіталізації, 23 - були госпіталізовані до інфекційного стаціонару. Після письмової відмови від госпіталізації та отримання рекомендацій про подальше лікування 56 осіб виїхали за місцем проживання. 11 дітей, які звернулись за медичною допомогою в м. Кам’янець-Подільський, були госпіталізовані та продовжують стаціонарне лікування», - зазначили в прес-службі Держпродспоживслужби.

У лікарню в Кам'янець-Подільському госпіталізували 11 дітей з ансамблю танцю "Холд зе ритм" Харківської області. Одна дитина, яка брала участь у фестивалі, доставлена до лікарні в Одеській області, 15 осіб захворіли в Київській області, четверо - у столиці. Серед дітей, які проживають у Сумській області, госпіталізовані з ознаками гострої кишкової інфекції семеро дітей. Вони проживали і харчувалися в готелі "Ксенія" у селі Врублівці Кам'янець-Подільського району. Після обіду на базі іншого комплексу в Кам'янці-Подільському вони забрали залишки продуктів з собою і споживали їх ввечері і наступного ранку.

«При обстеженні готельно-ресторанного комплексу виявлено ряд порушення санітарних норм та правил, зокрема відсутні супровідні документи на харчові продукти, які засвідчують їх походження, безпечність та якість, недостатня кількість виробничих цехів, розділових столів», - пояснюють фахівці.

Окрім того, порушувались вимоги зберігання розділового інвентарю, не представлені особові медичні книжки на всіх працівників харчоблоку та інше.

Нагадаємо, дітей, які отруїлися на фестивалі, госпіталізували прямо з потяга. Поліція Кам’янця відкрила кримінальне провадження через масове отруєння, готель "Ксенія" тимчасово закрили. Організатори фестивалю-конкурсу мистецтв «Перлина Кам’янця» – ГО «Vita-fest».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую