ye-logo.v1.2

Скандальне будівнивцтво на березі Південного Бугу: Вищий адмінсуд виніс свій вердикт

Суспільство 3182
Судові процеси навколо будівництва на березі Південного Бугу в Хмельницькому тривають
Судові процеси навколо будівництва на березі Південного Бугу в Хмельницькому тривають. Фото: з архіву

Постанову Вінницького апеляційного адмінсуду скасували.

Судова тяганина Хмельницької міської ради та ПП «Ультрасервіс», яке будує неподалік міського пляжу базу відпочинку з поліпшеними апартаментами та кімнатами гуртожиткового типу, триває. Вищий адміністративний суд України розглянув касаційну скаргу Хмельницької міської ради на постанову Вінницького апеляційного адміністративного суду від 27 січня 2016 року та оприлюднив своє рішення.

У постанові Вищого адмінсуду вказано, що в листопаді минулого року Хмельницький окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт «Ультрасервісом», зареєстрованою Державною архітектурно-будівельною інспекцією України у Хмельницькій області. Та постановою Вінницького апеляційного адміністративного суду від 27 січня 2016 року це рішення скасували.

Отож, Вищий адміністративний суд України постановив: «Постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 30 листопада 2015 року та постанову Вінницького апеляційного адміністративного суду від 27 січня 2016 року у справі №822/6105/15 - скасувати. Постановити нове рішення, яким позов Хмельницької міської ради до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, третя особа Приватне підприємство «Ультрасервіс» про скасування реєстрації задовольнити. Визнати протиправною та скасувати реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт зареєстрованої Державною архітектурно-будівельною інспекцією України у Хмельницькій області від 21 травня 2015 року за №ХМ 083151420262».

Утім, ця постанова може бути переглянута Верховним Судом України.

Нагадаємо, наприкінці квітня Господарський суд Хмельницької області задовольнив позов міськради та зобов’язав приватне підприємство «Ультрасервіс» знести «самочинно побудоване незавершене будівництво бази відпочинку з поліпшеними апартаментами та кімнатами гуртожиткового типу по вулиці Нижній Береговій, 2/4Б». Згодом це рішення скасував Рівненський апеляційний господарський суд, а Вищий господарський суд України постанову Рівненського залишив без змін.

Тепер, якщо рішення Вищого адмінсуду про скасування декларації про початок виконання будівельних робіт вступить у законну силу, міська рада зможе знову подати позов на знесення будівлі за нововиявленими обставинами.
Крім цього, зауважимо, в червні Господарський суд Хмельницької області зобов’язав «Ультрасервіс» повернути землю в комунальну власність міста. Але це рішення нині розглядає апеляційний суд.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую