ye-logo.v1.2

У рейтингу комфортності українських міст Хмельницький посів третє місце

Суспільство 2810
Журнал «Фокус» підбив підсумки щорічного Всеукраїнського муніципального опитування
Журнал «Фокус» підбив підсумки щорічного Всеукраїнського муніципального опитування. Фото: 33tv.com.ua

За результатами опитування, Хмельницький визнали найдешевшим містом за витратами.

Хмельницький набрав 61,6 балів зі 100 і посів третю позицію в рейтингу комфортності міст України, поступившись Львову та Києву.

Окрім цін на продукти харчування, серед переваг відзначили інвестиційну привабливість міста. А от проблемами визначають низькі зарплати, поганий стан доріг і забрудненість Південного Бугу.

«У рейтингу Фокуса Хмельницький виявився найкращим виходячи з критеріїв економічної ситуації. Вартість умовного продуктового набору в цьому місті одна з найнижчих в Україні. Жителі міста можуть купувати товари на величезному оптовому речовому ринку площею 6 кв. км, де ціни на одяг і взуття, як правило, вдвічі нижчі ніж у Києві. На ринок постачають товари з Туреччини, Польщі, Угорщини та інших країн. Є й українська продукція. Традиційно за покупками в Хмельницький з'їжджаються жителі столиці та інших регіонів, а підприємці від турбізнесу організовують шоп-тури на вихідні. Непогане залізничне і транспортне сполучення з іншими регіонами тільки сприяє напливу покупців на ринок.

Поряд з оптовою торгівлею у Хмельницькому непогано розвивається ринок нерухомості – насьогодні квартири пропонують у 77 новобудовах на різній стадії будівництва. Маючи 250-300 тис. грн, у Хмельницькому вже можна прицінюватися до однокімнатної квартири в новому будинку. Активність забудовників не видається дивною – у рейтингу Фокуса Хмельницький належить до міст з високою інвестиційною привабливістю. При цьому рівень безробіття серед зайнятого населення в області (за методологією Міжнародної організації праці) відповідає середньому показнику в Україні – 9,8%.

Екологічна ситуація в Хмельницькому відносно благополучна, а рівень безпеки найвищий в Україні. Кількість злочинів у місті нижча, ніж в інших обласних центрах. У Всеукраїнському муніципальному опитуванні городяни оцінили якість послуг в 3,1 бали, що вище, ніж в середньому по Україні. Жителі Хмельницького в цілому задоволені якістю медицини, середньої та дошкільної освіти, а також установ культури» – йдеться у матеріалі.

Табель успішності 22-х український міст.

В 10-ку лідерів також потрапили Вінниця, Луцьк, Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород, Харків і Рівне.

Серед аутсайдерів виявились Запоріжжя, Миколаїв, Херсон, Чернігів і Суми.

У попередньому аналогічному рейтингу «Фокуса», який був опублікований у 2013 році, Хмельницький перебував на 9 позиції.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую