ye-logo.v1.2

У Дунаєвецькому районі п'яний чоловік викрав з кладовища металеві надгробки та хрести

Суспільство 1693
Більшість викрадених металевих конструкцій правоохоронці вилучили
Більшість викрадених металевих конструкцій правоохоронці вилучили. Фото: hm.npu.gov.ua/uk/

Вкрадене зловмисник здав на металолом.

У селі Велика Кужелова Дунаєвецького району 31-річний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, викрав з кладовища металеві надгробки та хрести. У Нацполіції області кажуть, що крадене він здав на пункт прийому металобрухту за 1,5 тисячі гривень.

“Правоохоронці встановили, що з 20 могил демонтовано і викрадено металеві хрести та надгробки, а також елементи огорож. Частину металевих хрестів просто пошкоджено. Зловмисника вдалося встановити по «гарячих слідах». Чоловік зізнався, що того вечора він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Вирішив трохи «підзаробити», тож позичив у брата коня з підводою і поїхав на місцеве католицьке кладовище, звідки викрав металеві надгробки, хрести і фрагменти огорож. Усе викрадене повантажив на воза та повіз на пункт прийому металобрухту в Нову Ушицю. За зданий метал зловмисник отримав 1,5 тисячі гривень, які витратив на випивку і продукти харчування”, - зазначають у прес-службі правоохоронців.

Чоловікові вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 297 «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого з корисливих чи хуліганських мотивів» Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від 4 до 7 років. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую